Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Store besparelser på alkoholafvænning - tlf. 70261224

Email Udskriv

Store besparelser på alkoholafvænning

Forsamtale_stue-WEB

  

De sidste tre år er hele 67 % færre alkoholikere kommer i døgnbehandling for deres misbrug. Det viser en stikprøveundersøgelse, som DR København har lavet blandt hovedstadskommunerne.

Undersøgelsen viser, at de fleste af kommunerne henviser alkoholikerne til ambulant alkoholafvænning, i stedet for at sende dem i døgnbehandling. De spare simpelthen på alkoholikerenes bekostning.
Henrik Appel Esbensen (S), der er medlem af Borgerrepræsentationen i København og souchef på en institution for hjemløse i Taastrup, er meget kritisk overfor kommunernes beslutning om at spare på døgnbehandling af alkoholikere.


- Man kan ikke bede en hjemløs, som ligger på gaden, om at gå hen til et ambulatorium to gange om ugen. Det giver ikke nogen mening. Det giver mening at give folk et rigtigt, koncentreret døgnbehandlingsforløb, siger han til DR København.

Alkoholikere har ofte både store psykiske og sociale problemer

 

Alkoholikere har ofte både store psykiske og sociale problemer. Derfor har de ofte brug for intensiv døgnbehandling og massiv støtte for at komme ud af deres afhængighed.

Det koster ca. 1500 kr. i døgnet at komme i døgnbehandling, mens den ambulante behandling for alkoholmisbrug koster omkring 100 kr. i døgnet. Alligevel mener Henrik Appel Esbensen at det er en god investering. For hvis man ikke hjælper dem ud af deres alkoholmisbrug, bliver det meget dyrere på længere sigt, mener han.

- På den lange bane vil de jo blive i deres misbrug. Det vil sige, de vil bo på herberger, på institutioner og på gaden. De vil blive indlagt på hospitalerne og sidde i dommervagten og i fængsel, siger Henrik Appel Esbensen.

At færre alkoholikere kommer i døgnbehandling for deres alkoholproblem, bekymrer også Socialdemokraternes sundhedsordfører på Christiansborg, Sofie Hæstorp Andersen.

- Det, vi ser lige nu i nogen kommuner, er, at dem man sender afsted til døgnbehandling, det er kvinder med børn, for der mener kommunerne, at der er et fremtidsperspektiv. Mens John nede på bænken må undvære døgnbehandling, selv om han har brug for det, siger hun.

 

Ambulant behandling er i mange tilfælde bedre, mener Anny Winther (V)

 

- Men ambulant behandling er i mange tilfælde bedre - også til de svært belastede alkoholikere - fordi det hjælper dem til en ny og bedre hverdag, siger Anny Winther (V), der er formand for social og sundhedsudvalget i Kommunernes Landsforening.


- Det er jo langt bedre at hjælpe borgeren, der hvor borgeren er. Hvis det er en borger, der har store psykiske eller sociale problemer oveni sit misbrug, så er det jo langt bedre, at man laver et tilbud, som gør, at borgeren kan komme til at fungere eventuelt i et eget botilbud, siger Anny Winther til DR København.


Anny Winther understreger dog overfor DR København, at der altid skal være mulighed for at sende de alkoholikere, der har de største alkoholproblemer, afsted i døgnbehandling.


- Jeg lægger vægt på, at man også gør det i nærmiljøet, at man får skabt nogle nye netværk for den borger, der måske også har ensomhed som en voldsom stor del af sit problem. Og det er faktisk ganske effektfuldt, samtidig med at man også behandler for det misbrug, der nu er, siger hun.

 

Vil man gerne vide mere om alkoholafvænning kan man ringe på tlf.70261224

Der findes alkoholafvænning over hele Danmark:

Albertslund, Allerød, Allingåbro , Ballerup , Birkerød , Bjergsted , Bogense , Bramsnæs , Brøndby Dianalund , Dragør ,  Esbjerg , Faaborg ,Fakse , Farum , Fredensborg-Humlebæk , Fredericia , Frederiksberg , Frederiksborg , Frederikssund , Frederiksværk , Fuglebjerg , Gentofte , Givskud , Gladsaxe , Glostrup , Greve , Græsted-Gilleleje , Gørlev  , Haderslev , Haslev , Helsinge , Helsingør , Herlev , Herning  ,Hillerød , Hjørring , Holbæk , Hornbæk , Horsens  , Hundested , Hvalsø , Hvidovre , Høje-Taastrup , Høng , Hørsholm , Ikast ,  Ishøj ,  Jyderup , Jægerspris , Kalundborg,  ,Korsør , København ,  Køge , Langebæk , Ledøje-Smørum , Lejre  , Liseleje, Odense , Præstø , Ramsø , Ribe , Ringsted , Roskilde ,  Rødovre , Rønnede , Rørvig , Skibby , Skælskør , Skævinge , Slagelse , Slangerup , Solrød , Sorø ,  Stege ,  Stenlille , Stenløse , Stevns , Svinninge , Søllerød , Tisvilde , Tølløse , Tårnby , Vallensbæk , Vangede , Vanløse , Varde, Vejle, Vordingborg , , Værløse , Ølstykke , Åbenrå , Ålborg , Århus, Århus C, København C København N , Sjælland, Fyn og Jylland

Link: Alkoholmisbrug:

 
http://da.wikipedia.org/wiki/Alkohol
http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Kemi/Organisk_kemi_og_stoftyper/Alkohol
http://www.netstof.dk/ordforklaring.asp?AjrDcmntId=26