Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Fornægtelse af alkoholmisbrug

Email Udskriv

Fornægtelse af alkoholmisbrug

 

 Forsamtale_stue-WEB

 

For rådgivning om alkoholmisbrug:

Tlf. 70 26 12 24

Link: http://mollen.dk/alkoholmisbrug

 

Hvad gør man, hvis alkoholikeren vedvarende nægter at se sig selv som alkoholiker, men blot som en med alkoholmisbrug? Samtidig med at vedkommende nærer et ønske om at bevare og genvinde et "hyggeligt" forhold til alkoholen og kategorisk nægter muligheden af at stoppe helt. Dette sker på trods af, at advarselslamperne har ringet mange gange og døden har været meget tæt på at banke på et par gange.

 

For rådgivning om alkoholmisbrug:

Tlf. 70 26 12 24

Link: http://mollen.dk/alkoholmisbrug

 

Fænomen, som kaldes "ambivalens", vil sige modsatrettede følelser: "ja, jeg har et alkoholmisbrug/er alkoholiker, men nej jeg vil ikke slippe muligheden for alligevel at drikke". Denne ambivalens er som regel en central kerne i den psykologiske side af afhængigheden, og er i virkeligheden noget af det, som alkoholbehandling skal forsøge at klargøre for den afhængige, så han kan se det, erkende det og tage stilling til det. I sig selv er det dog sjældent nok. De fleste skal have megen hjælp til også at håndtere drikketrangen i de højrisikosituationer, som de oftest har fået indarbejdet "på rygmarven" over mange, mange år. De skal med andre ord både have hjælp til at stoppe, men også til at lære at blive ved med at holde op.

Det kan være en meget sej rod at få trukket op, men at man "for nogle år siden" har været i en eller anden form for alkoholbehandling betyder ikke, at man ikke kan hjælpes. Af en eller anden grund er det tit sværere at acceptere, når det drejer sig om et alkoholproblem, hvorimod de fleste vil acceptere, at en ganske almindelig ryger i gennemsnit skal have syv ophørsforsøg, før det for alvor lykkes at blive ikke-ryger.

At der er alt for mange mennesker, der hvert år dør af deres alkoholafhængighed/-misbrug er fakta. Men det er samtidig en erfaring, at selv mennesker, som alle har dømt ude pludselig har kunnet tage imod hjælp, så de er blevet vedvarende ædru.

 

For rådgivning om alkoholmisbrug:

Tlf. 70 26 12 24

Link: http://mollen.dk/alkoholmisbrug

 

Alkoholbehandling

Den enkeltes alkoholbehandling tager udgangspunkt i at man erkender sit alkoholmisbrug, og forstår dets konsekvenser. At man genkender og håndterer benægtelse, og får redskaber til at håndtere disse. Følelser og personlige vaner afklares, advarselstegn på tilbagefald identificeres, således at du mens du er i alkoholbehandling, får øvelse i at takle disse situationer.

For rådgivning om alkoholbehandling:

Tlf. 70 26 12 24

Link: http://mollen.dk/alkoholbehandling

 

Link: Alkoholmisbrug
http://www.mollen.dk/alkoholmisbrug
http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Kemi/Organisk_kemi_og_stoftyper/Alkohol
http://www.netstof.dk/ordforklaring.asp?AjrDcmntId=26

Fakta om alkohol
http://dagenssundhed.dk/index.php/Alkohol/Hvad-er-sandt-og-hvad-er-skroener-om-alkohol.html
http://www.laenken.dk/fakta_om_alkohol.6
http://www.altomalkohol.dk/Topnavigation/Fakta_om_alkohol.aspx
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkohol.htm
http://www.scumdoctor.com/Danish/first-aid/alcohol-poisoning/Facts-About-Alcohol-Poisoning.html
http://iform.dk/kost/kost-og-sundhed/fup-eller-fakta-om-alkohol