Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Familier i alkoholmisbrug

Email Udskriv

Alkoholmisbrug

De der ofte rammes hårdest af et alkoholmisbrug, er børn af alkoholikere. I mange tilfælde føler børnene en skam eller skyld når mor eller far er i et alkoholmisbrug. Det er derfor også vigtigt at børnene får hjælp, allerede inden forældrene er kommet så langt at de er klar til behandling.

Behandlingscenteret Møllen tilbyder at hjælpe børn til alkoholmisbrugere, ved at afholde kurser for børn og unge. På disse kurser tilegner børnene sig en viden om det alkoholmisbrug de har tæt inde på livet så de opnår en større selvforståelse for hvad de selv går i gennem.

Derudover får de også selv mulighed for at sætte ord på deres egne tanker og følelser omkring deres forældres alkoholmisbrug. Ofte må de gå stille med dørene omkring alkoholmisbruget da det ikke er noget man taler åbent med alle om. Derfor kan børn af alkoholmisbrugere ofte føle sig alene, da de føler et behov for at opretholde hemmeligheden om deres forælders alkoholmisbrug og derfor må lyve over for skolekammerater og venner.

Kurserne om alkoholmisbrug for børn og unge på Møllen, har til formål at vise børnene at de ikke er alene i verden og der er andre som dem der også har et alkoholmisbrug tæt inde på livet. Derudover skal deres selvtillid og selvidentitet genopbygges så de kan frigøre sig fra offerrollen.

For mere information om hvordan man kan deltage i kurser om alkoholmisbrug for børn og unge, kan Møllen kontaktes på tlf. 7026 1224.

 

Alkoholmisbrug