Antabus Tlf.70 26 12 24

Udskriv

Antabus Tlf.70 26 12 24Forsamtale_stue-WEB

Hvordan virker antabus?

Når man tager antabus går tabletten ind og hæmmer et bestemt trin i leverens nedbrydning af det alkohol man har drukket. Den søger for at mellemprodukterne i nedbrydningen, acetaldehyd, bliver i kroppen og giver en nogle symptomer som er meget ubehagelige, alt efter hvor meget alkohol man har indtaget.
i de fleste tilfælde vil reaktionen vise sig i løbet af 5-10 minutter efter man har indtaget alkohol. Der kan komme en reaktion op til 14 dage efter, man har taget den sidste tablet.
Det er meget forskelligt fra person til person, hvor meget alkohol, der skal til, før de ubehagelige reaktioner viser sig. Hos de fleste skal der ikke mere end 1g alkohol til, før de kommer.

 

Alkoholikere spørger selv efter antabus

Den udbredte brug af antabus i Danmark betyder også, at misbrugerne efterspørger pillen. Det kan være fordi den for dem er synonym med alkoholbehandling, og det kan derfor være svært helt at undgå at give dem antabus. Men de risikerer at få et nederlag på den konto, fordi de efter en mislykket antabuskur konkluderer, at der så ikke er nogen alkoholafvænning, der kan hjælpe dem ud af deres alkoholmisbrug.

 

Delte meninger om Antabus som behandling

Lænken er et sted hvor man bruger antabus som en del af behandlingen. De har foreninger og ambulatorier over det meste af landet. Her udlever man antabus som en del af behandlingen. Alkoholikeren skal tage antabus under overvågning, og samtidig er der tilbud om socialt samvær med andre alkoholmisbrugere.

- Antabus er en god støtte, fordi man bliver syg af at drikke, når man får den, og den er også god at have i lommen, når man er stoppet med behandlingen, men måske bliver fristet. Ni ud af 10 falder i igen, men vi er altid parate til at hjælpe dem tilbage på sporet, siger Vibeke Jacobsen, der efter syv år som formand for Lænken netop er trådt tilbage.

Henrik Thiesen deler bestemt ikke Vibeke Jacobsens holdning til antabus.

 

- Det er trist at have den holdning, at alkoholmisbrug og behandling bare er én lang cyklus, hvor antabusen bliver brugt til at give folk lidt fred, men hvor de ikke får egentlig behandling, siger Henrik Thiesen.

 

Kun 2 % skønnes at have glæde af antabusbehandling

50 % af alt antabus som bliver fremstillet bliver brugt i Danmark. Antabus er et meget udbredt fænomen i Danmark, og er næsten blevet et synonym for alkoholbehandling. Antabusbehandlingen har nogle utroligt dårlige resultater, og det skydes til kun ca. 2 % der får noget ud af behandlingen. Et alternativ til antabus er Minnesotabehandling. Ved denne form for alkoholbehandling er der nogle langt bedre resultater. Alkoholisme kan nemlig ikke behandles med en tablet.

For mere rådgivning om antabus og alkoholbehandling i Danmark:

Tlf.70 26 12 24

Link: www.alkohol-afvænning.dk/antabus-behandling

 

Link: Alkoholmisbrug:
http://da.wikipedia.org/wiki/Alkohol
http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Kemi/Organisk_kemi_og_stoftyper/Alkohol
http://www.netstof.dk/ordforklaring.asp?AjrDcmntId=26