Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Alkoholproblemer tlf. 70 26 12 24

Email Udskriv

Alkoholproblemer tlf. 70 26 12 24Have_god_WEB

 

For rådgivning om alkoholproblemer:

Tlf. 70 26 12 24

Link:  http://mollen.dk/anonyme-alkoholikere-alkoholproblemer

 

Alkoholproblemer

Har du, eller en du kender, alkoholproblemer? Det er ingen skam at have alkoholproblemer - det er kun en skam ikke at gøre noget.
Alkoholproblemer rammer helt uden hensyn til ens status.
Alkoholproblemer kan være voldsomme og barske. Ofte tiltager alkoholproblemer, når men oplever begivenheder som sygdom, skilsmisse, arbejdsløshed, efterløn / pensionering eller lignende. Alkoholproblemer er ikke noget, der pludselig kommer, men er et resultatet af en lang snigende proces.

 

 

Det paradoksale danske alkoholforbrug, 2teresse-sneKontor-WEB

Hvorfor drikker så mange danskere sundhedsskadeligt? Vi har spurgt forskellige fagfolk.

 

Forbrugerspecialisten:

Reklamer skaber vores billede af en god stemning

Heidi Boye, ekstern lektor på CBS og forbrugerspecialist hos mediebureauet OMD:

- Alkohol og søde, fede madvarer er danskernes redskab til at skabe en hyggesituation, siger forbrugerspecialist Heidi Boye. Begge dele hører med til vores forestilling om en god stemning. Og den forestilling har især alkoholindustrien været med til at skabe, siger hun.

- Industrien spiller uden tvivl en stor rolle. Markedsføringen er i høj grad med til at skabe vores forståelse af, hvilke produkter der hører til hvilke situationer. Så længe markedsføringen bygger på idéen om, at alkohol hører til i sociale sammenhænge, vil det være den forståelse, vi har, siger Heidi Boye.

- Vores forståelsesramme bliver ikke kun skabt i relation til andre mennesker, den skabes også af producenterne og industrien. Markedsføring er i høj grad med til at etablere vores forståelse af alkohol for eksempel med slogans som Carlsbergs: ’ To Carlsberg kommer på bordet, og pludselig bliver stemningen lidt bedre’.

 

Psykologen:

Vi annullerer det, vi ved

Per Nielsen, psykolog og behandler (alkoholbehandling)

Danskerne ved godt, at alkohol skader kroppen, men når vi er sammen, hjælper vi hinanden med at glemme det, siger psykolog og alkoholbehandler Per Nielsen.

- Vi har et rekreativt forbrug i Danmark. Alkohol bruges til hygge, fest og til at stresse af med, og når man befinder sig i en subkultur, er det let at bakke hinanden op i, at se bort fra den viden, man har inderst inde, siger Per Nielsen.

- Vi kender det fra Ungdomskulturen. De fleste unge ved godt, hvilke risici der er forbundet med at drikke hjernen ud, hvis man går dem på klingen. Men de annullerer kollektivt deres viden, når de er sammen, siger psykologen.

 

For rådgivning om alkoholproblemer:

Tlf. 70 26 12 24

Link:  http://mollen.dk/anonyme-alkoholikere-alkoholproblemer

 

Misbrugseksperten:

Sundhedsvæsenet overser problemet

Henrik Rindom, psykiater og misbrugsekspert

Når danskerne ikke ser sundhedsfaren i at drikke rødvin hver dag, er det blandt andet fordi, sundhedsskaderne kommer så langsomt snigende, at vi ikke forbinder dem med alkoholen, siger psykiater og misbrugsekspert Henrik Rindom. Sundhedsvæsenet skal blive bedre til at tale alkohol med patienterne, mener han.

- Vi er dårlige til at spotte alkoholproblemer i sygehusvæsenet. 20 pct. af indlæggelserne på de medicinske afdelinger er direkte eller indirekte relaterede til alkoholmisbrug, og alligevel har hospitalerne ikke nogen formaliseret strategi for at tale med patienterne om deres alkoholmisbrug.

Henrik Rindom gik for mange år siden på eget initiativ en ’alkoholstuegang’ på en medicinsk afdeling, hvor han arbejdede. Han blev slået af patienternes uvidenhed om alkoholens virkning på deres organisme. De vidste ikke, at alkohol var den egentlige årsag til deres sygdom.  

- Vi ser først skaderne efter meget lang tid, og derfor forbinder vi ikke skaderne med alkoholen. De fleste ved at for meget alkohol er skadeligt, og de fleste kender en, der har alkoholproblemer, men vi forbinder ikke nogen af delene med vores eget forbrug, mener Henrik Rindom.  

- Det er desværre ikke almindeligt i sygehusvæsenet at tale rusmidler med patienterne. Personalet har travlt med alle de undersøgelser, der skal foretages, men vi overser måske det virkelige problem i vores forjagede system, siger Henrik Rindom

 

Fremtidsforskeren:

Sundhedsbølge kan ændre forbruget

Niels Bøttger-Rasmussen, forsker ved Institut for Fremtidsforskning

En af de helt store megatrends i danskernes adfærd er ifølge fremtidsforsker Niels Bøttger-Rasmussen, at vi er optagede af sundhed. Derfor er der ifølge ham et stort potentiale for at reducere storforbruget, hvis vi opdager, hvor usundt alkohol er. I dag er der nemlig kun få, der tænker alkohol i forbindelse med sundhed.

Om forbruget bliver mindre i fremtiden vil Niels Bøttger-Rasmussen dog ikke spå om. Institut for Fremtidsforskning har ikke lavet målrettede undersøgelser af tendenserne i danskernes alkoholvaner, men fremtidsforskerne har observeret en række modsatrettede megatrends.

- På den ene side er der kommet mange alternativer til alkohol. Vi har fået et større udvalg af læskedrikke, og samtidig er det blevet almindeligt at servere vand ved siden af såvel kaffen som rødvinen. Det trækker i retning af et mindre forbrug, siger han.

- På den anden side kommer der flere af dem, vi kalder de frie ettere og toere. Altså singler i alderen 20-30 og 55-75. Det er grupper, der drikker mere end resten af befolkningen, fordi de har mere tid til at gå på café og flere anledninger til at drikke end for eksempel børnefamilierne. Den gruppe vil vokse efterhånden som de store ungdomsårgange fra 90’erne kommer i 20-30 års alderen, og dermed kan forbruget også komme til at vokse.

 

For rådgivning om alkoholproblemer:

Tlf. 70 26 12 24

Link:  http://mollen.dk/anonyme-alkoholikere-alkoholproblemer

 

Sociologen:

Storforbrugerne skal kortlægges

Professor Margaretha Järvinen, Sociologisk Institut, Københavns Universitet

Storforbrugere er en uudforsket gruppe i alkoholforskningen, men forskere på Sociologisk Institut ved Københavns Universitet er i fuld gang med en undersøgelse, som skal kaste nyt lys over, hvem de danske storforbrugere er, hvordan de drikker, og hvilke holdninger de har til alkohol. Projektet er støttet af TrygFonden.

Undersøgelsen sammenligner forbrug og holdninger til alkohol og risici hos i alt 2000 storforbrugere og normalforbrugere på en stor dansk arbejdsplads. Storforbrugerne er defineret som dem der når Sundhedsstyrelsens genstandsgrænse på 21 og 14 genstande pr. uge. De storforbrugere der deltager i undersøgelsen er socialt integrerede og oplever ikke selv, at de har alkoholproblemer.

- Viden om storforbrugerne er vigtig i et forebyggelsesperspektiv. Hvilke grupper drikker for eksempel for meget, og er der forskelle mellem befolkningens risiko-opfattelser og myndighedernes risikobudskaber? Vi har en hel del viden om befolkningens alkoholvaner generelt og om folk i kontakt med behandlingssystemet og udsatte misbrugere, men ikke om socialt integrerede storforbrugerne, siger Margaretha Järvinen, professor ved Sociologisk Institut og SFI og leder af undersøgelsen.

Hun forventer at de første resultater af undersøgelsen ligger klar omkring nytår.

Kopi fra Hope.dk

 mll-efterr_web

 

For rådgivning om alkoholproblemer:

Tlf. 70 26 12 24

Link:  http://mollen.dk/anonyme-alkoholikere-alkoholproblemer

 

Alkoholproblemer

Har du, eller en du kender, alkoholproblemer? Det er ingen skam at have alkoholproblemer - det er kun en skam ikke at gøre noget.
Alkoholproblemer rammer helt uden hensyn til ens status.
Alkoholproblemer kan være voldsomme og barske. Ofte tiltager alkoholproblemer, når men oplever begivenheder som sygdom, skilsmisse, arbejdsløshed, efterløn / pensionering eller lignende. Alkoholproblemer er ikke noget, der pludselig kommer, men er et resultatet af en lang snigende proces.

 

For rådgivning om alkoholproblemer:

Tlf. 70 26 12 24

Link:  http://mollen.dk/anonyme-alkoholikere-alkoholproblemer

 

 

Graviditet og alkohol
http://www.denbedstestart.dk/en/GraviditetOgAlkohol.aspx
Børn, familier og alkohol
http://www.boerneinfo.dk/dine+rettigheder/alkohol
Lægemidler og alkohol
http://helse.dk/2003/09/10/lægemidler-og-alkohol-en-farlig-cocktail/

Kræft og alkohol
http://www.cancer.dk

Diabetes og alkohol
http://www.diabetes.dk/Livet_med_diabetes/Mad_og_diabetes/Mad_i_kroppen/Alkohol.aspx

Antropologisk beskrivelse af alkoholisme
http://www.laenken.dk/dan_orbe_trk_af_.6

DR om alkohol
http://www.dr.dk/dr2/alkohol

 

http://www.alkoholbehandling.net/

http://www.dagbehandling-alkohol.dk/dagbehandling-af-alkoholmisbrug

http://www.alkohol-misbrug.com/

http://www.afrusning.dk/

 

Albertslund , Allerød, Allingåbro , Ballerup , Birkerød , Bjergsted , Bogense , Bramsnæs , Brøndby Dianalund , Dragør ,  Esbjerg , Faaborg ,Fakse , Farum , Fredensborg-Humlebæk , Fredericia , Frederiksberg , Frederiksborg , Frederikssund , Frederiksværk , Fuglebjerg , Gentofte , Givskud , Gladsaxe , Glostrup , Greve , Græsted-Gilleleje , Gørlev  , Haderslev , Haslev , Helsinge , Helsingør , Herlev , Herning  ,Hillerød , Hjørring , Holbæk , Hornbæk , Horsens  , Hundested , Hvalsø , Hvidovre , Høje-Taastrup , Høng , Hørsholm , Ikast ,  Ishøj ,  Jyderup , Jægerspris , Kalundborg,  ,Korsør , København ,  Køge , Langebæk , Ledøje-Smørum , Lejre  , Liseleje ,  Lyngby-Taarbæk ,  ,  Nakskov , Næstved , Odense , Præstø , Ramsø , Ribe , Ringsted , Roskilde ,  Rødovre , Rønnede , Rørvig , Skibby , Skælskør , Skævinge , Slagelse , Slangerup , Solrød , Sorø ,  Stege ,  Stenlille , Stenløse , Stevns , Svinninge , Søllerød , Tisvilde , Tølløse , Tårnby , Vallensbæk , Vangede , Vanløse , Varde, , Vordingborg , , Værløse , Ølstykke , Åbenrå , Ålborg , Århus, Århus C, København C København N , Sjælland, Fyn og Jylland