Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Alkoholmisbrug rammer hele familien

Email Udskriv

Alkoholmisbrug rammer hele familien

At far/mor drikker skader ikke kun dem selv, men også de pårørende omkring dem. Selvom børnene ikke siger noget, mærker de tydeligt at der er noget galt. Det er derfor vigtigt at man tager fat i problemet og giver dem en mulighed for at få snakket om tingene. På behandlingscenteret Møllen, har de et fantastisk Teenage Power kursus, for børn og unge mellem 13-19 år. Her er der en terapeut tilknyttet under hele kurset og mulighed for at dele sine følelser med andre, som forstår hvordan det er at være barn af en alkoholiker. De fleste børn og unge føler nemlig ikke at de kan snakke om det med nogen, der ikke selv har haft problemet inde på livet. Derfor kan det være en lettelse for dem at være sammen med andre, som har oplevet det samme som dem selv.    

"Elsker han/hun mig ikke højt nok?"

"Elsker han/hun mig ikke højt nok?" spørger mange børn sig selv. "Hvorfor kan han/hun ikke bare stoppe for min skyld, når jeg nu har sagt at jeg hader når han/hun drikker?". Det er ikke nemt at forstår hvorfor det er så svært at ligge sit misbrug på hylden, når man kun er et barn eller en teenager. På Teenage Power kurset lære man at forstå hvad en alkoholiker er og hvorfor han/hun drikker. Man lære om den kemiske afhængighed og hvordan man håndtere sine følelser og tanker. Der er undervisning i at få et bedre selvværd, at genoprette tillid og i at opbygge en identitet, der er adskildt fra den afhængiges.

Alkoholproblemer rammer ikke kun den der drikker, men også dem omkring den!

Det er derfor vigtigt at den med problemet søger alkoholbehandling, men også at de pårørende omkring den, som har et alkoholmisbrug, for hjælp til at håndtere problemet.