Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Alkohol-afvænning Tlf. 70 26 12 24

Email Udskriv

Alkohol-afvænning Tlf. 70 26 12 2434684_144890735521422_126732220670607_438886_154758_n1

Har du eller en nærtstående part at alkoholmisbrug og brug for alkohol-afvænning? Det kan være svært at tage beslutningen om at tage i alkohol-afvænning. Og det er ikke nemt at bede sin mand eller kone om at tage i alkohol-afvænning. Men beslutningen om alkohol-afvænning kan vende ens liv til det bedre. Det er vigtigt at få den rette hjælp når det kommer til alkohol-afvænning. Den rette rådgivning kan være det der gør at beslutningen bliver taget.

Ring og få en snak med en konsulent som selv har været igennem en alkohol-afvænning, og derfor forstår hvad et alkoholmisbrug er. Når man selv har gennemført en alkohol-afvænning, ved man hvad der skal til for at tage det første skridt.

Tlf. 70 26 12 24

Link: http://www.alkohol-afvænning.dk/

 

Unge: Stop de voksnes rødvinsdruk

Hvad sker der for de voksne? Jeg forstår det slet ikke«, siger en ung pige i et af de kampagneindslag, som en gruppe unge i Hørsholm Kommune står bag.

»I er herretarvelige og super dobbeltmoralske, når I siger til os, at vi ikke må drikke, når I selv drikker«, siger en af de unge fyre fra whiskybæltet i samme spot.

 

Ingen rødvin til voksne

Hvor det normalt er de voksne eksperter og forældre, der retter deres budskab mod de unge og indfører forbud mod salg af alkohol til unge under 18 år, havde en stor gruppe unge i går rettet søgelyset og de løftede pegefingre mod de voksne: ’Ingen rødvin til voksne mellem 40 og 65 år’, stod der på et skilt, som de unge havde medbragt til aktionen foran Købmand Dalgaards Super Best i Kongevejs-Centret i Hørsholm.

Baggrunden for det hele er, at Sundhedsstyrelsens og regionernes sundhedsprofil – en kortlægning af danskernes sundhed og usunde vaner – har vist, at det er de fattige, der ryger for meget, mens det er de bedst stillede med lange uddannelser, som drikker for meget. Og det går særlig hårdt for sig med rødvinen og sjusserne nord for København.

Det var disse kolde fakta, som fik folkene bag en stor sundhedskampagne til at ændre deres målgruppe. Bag kampagnen står Tanja Hall, der er uddannet teolog, men har specialiseret sig i opsigtsvækkende kampagner.

Sidste år fik hun midler fra Sundhedsministeriet og Hørsholm Kommune til at igangsætte en sundhedskampagne, som skulle involvere unge mennesker. Sundhedsprofilen viste, Nordsjælland har store alkoholproblemer, og forbruget er stort blandt de 16-18-årige, men også blandt de 40-65-årige. I Hørsholm har en fjerdedel af borgerne det, der kaldes »risikabel alkoholadfærd«, og det er de færreste, der har tænkt sig at sætte forbruget ned.

»I starten var det tanken at rette kampagnen mod de unge og spørge dem: Hvorfor drikker I så meget?«, siger Tanja Hall, der selv er 33 år.

»De unge, vi talte med, sagde så til os: »Vi kan ikke tage de voksnes pegefingre seriøst, når de sidder og drikker rødvin, mens de siger det«. Derfor lavede vi denne kampagne, hvor det er børnene og de unge, der råber op og skælder ud«.

Danmarksmestre i voksendruk
Derfor kan man på kampagnens hjemmeside youthexplorer.dk se unge, der uddeler skideballer til deres rødvinsdrikkende voksne. Og i en radioreklame for aktionen har en speaker med dyb og dyster stemme meddelt, at »Danmarksmestre i kategorien voksendruk er Hørsholm!«.

I et videoklip, der indgår i kampagnen, forklarer Skipper Noach, der er konsulent i Hørsholm Kommune, at han har oplevet, at forældre sad og drak rødvin til et forældremøde på skolen. Og så er det, at de unge svarer: »Superdobbeltmoralsk«.

Fidusen ved det hele er så, mener Tanja Hall, at samtidig med, at de unge skælder ud på de voksne, kritiserer deres dobbeltmoral og rødvinsforbrug, bliver de nødt til at stille sig selv de samme spørgsmål: »Vi starter med at rette kampagnen mod de ældre. Men dermed sætter de unge jo også fokus på deres eget drikkeri«.

De unge i Hørsholm, der deltager i kampagnen mod deres forældres drikkevaner, har også været ude at hænge plakater op på Hørsholm Rådhus og i Rungsted Kirke.

Kopi - politiken.dk

 

 Have_god_WEB

Alkohol-afvænning

Ring og få en snak med en konsulent som selv har været igennem en alkohol-afvænning, og derfor forstår hvad et alkoholmisbrug er. Når man selv har gennemført en alkohol-afvænning, ved man hvad der skal til for at tage det første skridt.

Tlf. 70 26 12 24

Link: http://www.alkohol-afvænning.dk/

 

Fakta om alkohol
http://dagenssundhed.dk/index.php/Alkohol/Hvad-er-sandt-og-hvad-er-skroener-om-alkohol.html
http://www.laenken.dk/fakta_om_alkohol.6
http://www.altomalkohol.dk/Topnavigation/Fakta_om_alkohol.aspx
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkohol.htm
http://www.scumdoctor.com/Danish/first-aid/alcohol-poisoning/Facts-About-Alcohol-Poisoning.html
http://iform.dk/kost/kost-og-sundhed/fup-eller-fakta-om-alkohol

Oplysning om alkohol og misbrug
http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Alkohol/Anbefalinger.aspx
http://www.alkohol.dk/
http://www.altomalkohol.dk/
http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Alkohol.aspx
http://www.sst.dk/publ/Publ2000/rus_bio/Rusmidlernes_biologi-3.htm
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkoholmisbrug.htm
http://www.netpsykiater.dk/Htmsgd/Alkoholmisbrug.htm

 

Albertslund , Allerød, Allingåbro , Ballerup , Birkerød , Bjergsted , Bogense , Bramsnæs , Brøndby Dianalund , Dragør ,  Esbjerg , Faaborg ,Fakse , Farum , Fredensborg-Humlebæk , Fredericia , Frederiksberg , Frederiksborg , Frederikssund , Frederiksværk , Fuglebjerg , Gentofte , Givskud , Gladsaxe , Glostrup , Greve , Græsted-Gilleleje , Gørlev  , Haderslev , Haslev , Helsinge , Helsingør , Herlev , Herning  ,Hillerød , Hjørring , Holbæk , Hornbæk , Horsens  , Hundested , Hvalsø , Hvidovre , Høje-Taastrup , Høng , Hørsholm , Ikast ,  Ishøj ,  Jyderup , Jægerspris , Kalundborg,  ,Korsør , København ,  Køge , Langebæk , Ledøje-Smørum , Lejre  , Liseleje ,  Lyngby-Taarbæk ,  ,  Nakskov , Næstved , Odense , Præstø , Ramsø , Ribe , Ringsted , Roskilde ,  Rødovre , Rønnede , Rørvig , Skibby , Skælskør , Skævinge , Slagelse , Slangerup , Solrød , Sorø ,  Stege ,  Stenlille , Stenløse , Stevns , Svinninge , Søllerød , Tisvilde , Tølløse , Tårnby , Vallensbæk , Vangede , Vanløse , Varde, , Vordingborg , , Værløse , Ølstykke , Åbenrå , Ålborg , Århus, Århus C, København C København N , Sjælland, Fyn og Jylland