Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Advarsel

Email Udskriv

Advarsel

Alkoholbehandling er mange ting, når pårørende får at vide: ”Jeg er i alkoholbehandling” Så er det måske en sandhed med modifikationer.

Alkoholbehandling med antabus, bliver ikke betragtet som behandling af professionelle. Samtaler hos psykolog har sjældent nogen virkning på alkoholafhængige, psykologer er uddannet til noget andet end alkoholbehandling.

Alkoholbehandling

Alkoholbehandling bør alene varetages af specielt uddannet personale. Metoderne kan være dagbehandling eller døgnbehandling. Minnesotamodellen er den mest udbredte og mest effektive behandlingsform. Døgnbehandling bør altid foretrækkes hvor varige resultater ønskes.

Dagbehandling er tiltalende fordi man kan bo hjemme og samtidig passe arbejde, familie, og meget andet som i sidste ende er forstyrrende for behandlingen. Dagbehandling virker på ca 8% og er ofte en dyr form for behandling. Kommunens tilbud er antabus og dagbehandling hvor klienter fra alle samfundslag tilbydes den samme behandling selvom de har forskellig baggrund.

De nyeste undersøgelser viser klart at døgnbehandling er mest effektivt. Mange som får dagbehandling må supplere med medicin som støtte. Lykkepiller (antidepressiv, medicin) , piller der skal tage drikketrangen (campral) ,sovemedicin mm er en fast ingrediens i dagbehandlingen.

ADVARSEL. Lykkepiller og særligt Campral forårsager impotens, manglende sex lyst og drikketrang.

Alkoholbehandling i døgnbehandling giver den fordel at alkoholikeren ikke skal tænke på dagligdags problemer men alene koncentrere sig om at blive fri af alkoholismen. Psykiske problemer som måske stammer fra barndommen kan behandles i trykke rammer uden risiko for at åbne for nogle problemer som ikke kan blive behandlet færdigt.

Alvorlige psykiske problemer bør aldrig behandles ambulant før alkoholikeren har været ædru mindst 1 år. Dette gør at kun personer med lette psykiske problemer kan deltage i dagbehandlingen. De mange tilbagefald der er registreret i dagbehandlingen fratager alkoholikeren modet. Han/hun tænker måske: ” jeg kan nok ikke blive ædru, det virker ikke for mig”

 

Læs mere om Døgnbehandling af alkoholikere og anonyme alkoholikere tryk her