Alkoholbehandlingscenter

 

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Nyheder

Alkoholproblemer tlf. 70 26 12 24

Email Udskriv

Alkoholproblemer tlf. 70 26 12 24Have_god_WEB

 

For rådgivning om alkoholproblemer:

Tlf. 70 26 12 24

Link:  http://mollen.dk/anonyme-alkoholikere-alkoholproblemer

 

Alkoholproblemer

Har du, eller en du kender, alkoholproblemer? Det er ingen skam at have alkoholproblemer - det er kun en skam ikke at gøre noget.
Alkoholproblemer rammer helt uden hensyn til ens status.
Alkoholproblemer kan være voldsomme og barske. Ofte tiltager alkoholproblemer, når men oplever begivenheder som sygdom, skilsmisse, arbejdsløshed, efterløn / pensionering eller lignende. Alkoholproblemer er ikke noget, der pludselig kommer, men er et resultatet af en lang snigende proces.

 

 

Det paradoksale danske alkoholforbrug, 2teresse-sneKontor-WEB

Hvorfor drikker så mange danskere sundhedsskadeligt? Vi har spurgt forskellige fagfolk.

 

Forbrugerspecialisten:

Reklamer skaber vores billede af en god stemning

Heidi Boye, ekstern lektor på CBS og forbrugerspecialist hos mediebureauet OMD:

- Alkohol og søde, fede madvarer er danskernes redskab til at skabe en hyggesituation, siger forbrugerspecialist Heidi Boye. Begge dele hører med til vores forestilling om en god stemning. Og den forestilling har især alkoholindustrien været med til at skabe, siger hun.

- Industrien spiller uden tvivl en stor rolle. Markedsføringen er i høj grad med til at skabe vores forståelse af, hvilke produkter der hører til hvilke situationer. Så længe markedsføringen bygger på idéen om, at alkohol hører til i sociale sammenhænge, vil det være den forståelse, vi har, siger Heidi Boye.

- Vores forståelsesramme bliver ikke kun skabt i relation til andre mennesker, den skabes også af producenterne og industrien. Markedsføring er i høj grad med til at etablere vores forståelse af alkohol for eksempel med slogans som Carlsbergs: ’ To Carlsberg kommer på bordet, og pludselig bliver stemningen lidt bedre’.

 

Psykologen:

Vi annullerer det, vi ved

Per Nielsen, psykolog og behandler (alkoholbehandling)

Danskerne ved godt, at alkohol skader kroppen, men når vi er sammen, hjælper vi hinanden med at glemme det, siger psykolog og alkoholbehandler Per Nielsen.

- Vi har et rekreativt forbrug i Danmark. Alkohol bruges til hygge, fest og til at stresse af med, og når man befinder sig i en subkultur, er det let at bakke hinanden op i, at se bort fra den viden, man har inderst inde, siger Per Nielsen.

- Vi kender det fra Ungdomskulturen. De fleste unge ved godt, hvilke risici der er forbundet med at drikke hjernen ud, hvis man går dem på klingen. Men de annullerer kollektivt deres viden, når de er sammen, siger psykologen.

 

For rådgivning om alkoholproblemer:

Tlf. 70 26 12 24

Link:  http://mollen.dk/anonyme-alkoholikere-alkoholproblemer

 

Misbrugseksperten:

Sundhedsvæsenet overser problemet

Henrik Rindom, psykiater og misbrugsekspert

Når danskerne ikke ser sundhedsfaren i at drikke rødvin hver dag, er det blandt andet fordi, sundhedsskaderne kommer så langsomt snigende, at vi ikke forbinder dem med alkoholen, siger psykiater og misbrugsekspert Henrik Rindom. Sundhedsvæsenet skal blive bedre til at tale alkohol med patienterne, mener han.

- Vi er dårlige til at spotte alkoholproblemer i sygehusvæsenet. 20 pct. af indlæggelserne på de medicinske afdelinger er direkte eller indirekte relaterede til alkoholmisbrug, og alligevel har hospitalerne ikke nogen formaliseret strategi for at tale med patienterne om deres alkoholmisbrug.

Henrik Rindom gik for mange år siden på eget initiativ en ’alkoholstuegang’ på en medicinsk afdeling, hvor han arbejdede. Han blev slået af patienternes uvidenhed om alkoholens virkning på deres organisme. De vidste ikke, at alkohol var den egentlige årsag til deres sygdom.  

- Vi ser først skaderne efter meget lang tid, og derfor forbinder vi ikke skaderne med alkoholen. De fleste ved at for meget alkohol er skadeligt, og de fleste kender en, der har alkoholproblemer, men vi forbinder ikke nogen af delene med vores eget forbrug, mener Henrik Rindom.  

- Det er desværre ikke almindeligt i sygehusvæsenet at tale rusmidler med patienterne. Personalet har travlt med alle de undersøgelser, der skal foretages, men vi overser måske det virkelige problem i vores forjagede system, siger Henrik Rindom

 

Fremtidsforskeren:

Sundhedsbølge kan ændre forbruget

Niels Bøttger-Rasmussen, forsker ved Institut for Fremtidsforskning

En af de helt store megatrends i danskernes adfærd er ifølge fremtidsforsker Niels Bøttger-Rasmussen, at vi er optagede af sundhed. Derfor er der ifølge ham et stort potentiale for at reducere storforbruget, hvis vi opdager, hvor usundt alkohol er. I dag er der nemlig kun få, der tænker alkohol i forbindelse med sundhed.

Om forbruget bliver mindre i fremtiden vil Niels Bøttger-Rasmussen dog ikke spå om. Institut for Fremtidsforskning har ikke lavet målrettede undersøgelser af tendenserne i danskernes alkoholvaner, men fremtidsforskerne har observeret en række modsatrettede megatrends.

- På den ene side er der kommet mange alternativer til alkohol. Vi har fået et større udvalg af læskedrikke, og samtidig er det blevet almindeligt at servere vand ved siden af såvel kaffen som rødvinen. Det trækker i retning af et mindre forbrug, siger han.

- På den anden side kommer der flere af dem, vi kalder de frie ettere og toere. Altså singler i alderen 20-30 og 55-75. Det er grupper, der drikker mere end resten af befolkningen, fordi de har mere tid til at gå på café og flere anledninger til at drikke end for eksempel børnefamilierne. Den gruppe vil vokse efterhånden som de store ungdomsårgange fra 90’erne kommer i 20-30 års alderen, og dermed kan forbruget også komme til at vokse.

 

For rådgivning om alkoholproblemer:

Tlf. 70 26 12 24

Link:  http://mollen.dk/anonyme-alkoholikere-alkoholproblemer

 

Sociologen:

Storforbrugerne skal kortlægges

Professor Margaretha Järvinen, Sociologisk Institut, Københavns Universitet

Storforbrugere er en uudforsket gruppe i alkoholforskningen, men forskere på Sociologisk Institut ved Københavns Universitet er i fuld gang med en undersøgelse, som skal kaste nyt lys over, hvem de danske storforbrugere er, hvordan de drikker, og hvilke holdninger de har til alkohol. Projektet er støttet af TrygFonden.

Undersøgelsen sammenligner forbrug og holdninger til alkohol og risici hos i alt 2000 storforbrugere og normalforbrugere på en stor dansk arbejdsplads. Storforbrugerne er defineret som dem der når Sundhedsstyrelsens genstandsgrænse på 21 og 14 genstande pr. uge. De storforbrugere der deltager i undersøgelsen er socialt integrerede og oplever ikke selv, at de har alkoholproblemer.

- Viden om storforbrugerne er vigtig i et forebyggelsesperspektiv. Hvilke grupper drikker for eksempel for meget, og er der forskelle mellem befolkningens risiko-opfattelser og myndighedernes risikobudskaber? Vi har en hel del viden om befolkningens alkoholvaner generelt og om folk i kontakt med behandlingssystemet og udsatte misbrugere, men ikke om socialt integrerede storforbrugerne, siger Margaretha Järvinen, professor ved Sociologisk Institut og SFI og leder af undersøgelsen.

Hun forventer at de første resultater af undersøgelsen ligger klar omkring nytår.

Kopi fra Hope.dk

 mll-efterr_web

 

For rådgivning om alkoholproblemer:

Tlf. 70 26 12 24

Link:  http://mollen.dk/anonyme-alkoholikere-alkoholproblemer

 

Alkoholproblemer

Har du, eller en du kender, alkoholproblemer? Det er ingen skam at have alkoholproblemer - det er kun en skam ikke at gøre noget.
Alkoholproblemer rammer helt uden hensyn til ens status.
Alkoholproblemer kan være voldsomme og barske. Ofte tiltager alkoholproblemer, når men oplever begivenheder som sygdom, skilsmisse, arbejdsløshed, efterløn / pensionering eller lignende. Alkoholproblemer er ikke noget, der pludselig kommer, men er et resultatet af en lang snigende proces.

 

For rådgivning om alkoholproblemer:

Tlf. 70 26 12 24

Link:  http://mollen.dk/anonyme-alkoholikere-alkoholproblemer

 

 

Graviditet og alkohol
http://www.denbedstestart.dk/en/GraviditetOgAlkohol.aspx
Børn, familier og alkohol
http://www.boerneinfo.dk/dine+rettigheder/alkohol
Lægemidler og alkohol
http://helse.dk/2003/09/10/lægemidler-og-alkohol-en-farlig-cocktail/

Kræft og alkohol
http://www.cancer.dk

Diabetes og alkohol
http://www.diabetes.dk/Livet_med_diabetes/Mad_og_diabetes/Mad_i_kroppen/Alkohol.aspx

Antropologisk beskrivelse af alkoholisme
http://www.laenken.dk/dan_orbe_trk_af_.6

DR om alkohol
http://www.dr.dk/dr2/alkohol

 

http://www.alkoholbehandling.net/

http://www.dagbehandling-alkohol.dk/dagbehandling-af-alkoholmisbrug

http://www.alkohol-misbrug.com/

http://www.afrusning.dk/

 

Albertslund , Allerød, Allingåbro , Ballerup , Birkerød , Bjergsted , Bogense , Bramsnæs , Brøndby Dianalund , Dragør ,  Esbjerg , Faaborg ,Fakse , Farum , Fredensborg-Humlebæk , Fredericia , Frederiksberg , Frederiksborg , Frederikssund , Frederiksværk , Fuglebjerg , Gentofte , Givskud , Gladsaxe , Glostrup , Greve , Græsted-Gilleleje , Gørlev  , Haderslev , Haslev , Helsinge , Helsingør , Herlev , Herning  ,Hillerød , Hjørring , Holbæk , Hornbæk , Horsens  , Hundested , Hvalsø , Hvidovre , Høje-Taastrup , Høng , Hørsholm , Ikast ,  Ishøj ,  Jyderup , Jægerspris , Kalundborg,  ,Korsør , København ,  Køge , Langebæk , Ledøje-Smørum , Lejre  , Liseleje ,  Lyngby-Taarbæk ,  ,  Nakskov , Næstved , Odense , Præstø , Ramsø , Ribe , Ringsted , Roskilde ,  Rødovre , Rønnede , Rørvig , Skibby , Skælskør , Skævinge , Slagelse , Slangerup , Solrød , Sorø ,  Stege ,  Stenlille , Stenløse , Stevns , Svinninge , Søllerød , Tisvilde , Tølløse , Tårnby , Vallensbæk , Vangede , Vanløse , Varde, , Vordingborg , , Værløse , Ølstykke , Åbenrå , Ålborg , Århus, Århus C, København C København N , Sjælland, Fyn og Jylland

 

Alkoholbehandling tlf. 70 26 12 24 - At overleve sammen med en misbruger

Email Udskriv

Alkoholbehandling tlf. 70 26 12 24 - At overleve sammen med en misbruger

 

34684_144890735521422_126732220670607_438886_154758_n1

For rådgivning om alkoholbehandling:

Tlf. 70 26 12 24

Link: http://mollen.dk/alkoholbehandling

 

 

 

 

Af Annette og Jørgen Due Madsen | 2. februar 2007

Spørg om livet: Det er næsten umuligt at få en misbruger til at ændre adfærd, hvis han eller hun ikke har problemerkendelse

 

 

Kære brevkasse

For en tid siden læste jeg et brev i brevkassen med overskriften "Privatlivets fred skal ikke altid respekteres".

Jeg har længe tænkt over brevet og den pågældendes ulykkelige og fraværende familie. Det er hårdt for brevskriveren og sikkert også for familien, som ikke kan forstå eller vil forstå, hvor forfærdeligt alkoholmisbrug er.

Jeg har selv været gift med en alkoholiker og ved, hvilke kvaler det giver at skulle indrømme, at der er alkoholproblemer ægteskabet. Til at begynde med var jeg selv med til at skjule min mands tiltagende alkoholforbrug. Men på et tidspunkt blev jeg ringet op af min mands søster, som direkte spurgte mig: "Kan du ikke se, at der er noget rivende galt, eller er du blevet blind?" Den sad!

AJeg vidste udmærket, hvad der var galt. Senere kom min mands bror for at tale alvorligt med ham, men det hjalp ikke. Selv vores nærmeste venner gjorde et ihærdigt forsøg, men fik dette svar tilbage fra min mand: "Jeg har ikke nogen problemer, det er kun min familie, der har det."

Efter disse tiltag fra familie og venner lagde jeg aldrig skjul på vort hjems alkoholproblemer. Det, jeg vil gøre opmærksom på, er, at selv de bedste forsøg fra familie og venner ikke altid kan gøre en forskel for den, der lider af alkoholmisbrug. Men meget langsomt lærte jeg at blive mere udadvendt og at finde glæde ved selv små oplevelser: det at sidde i kirken og lade roen falde på, en tilfældig samtale på gaden, når jeg var ude at handle, se mine børnebørn vokse. Det gav noget at leve for.

Min mand døde for nogle år siden. Men jeg kan indimellem stadig få den tanke, som siger: "Gjorde du, hvad du kunne for at hjælpe din mand?" Eller: "Gjorde du noget forkert?" Og mange andre spørgsmål. At have et så alvorligt problem eller sygdom inde på livet giver sår. Jeg har helet disse sår, men må alligevel indrømme, at der er blevet ar, og det bliver jeg nok aldrig af med.

Min familie og venner har været og er en god støtte for mig, så jeg har et godt liv i dag og føler mig klar til at rejse ud for at se verden med åbne øjne. Jeg vil ønske for den tidligere brevskriver og andre i samme situation, at hun trods sin hårde skæbne må finde glæde ved livet og få en god tilværelse.

Venlig hilsen
Den overlevende


For rådgivning om alkoholbehandling:

Tlf. 70 26 12 24

Link: http://mollen.dk/alkoholbehandling

 


Kære overlevende

Tak, fordi du vil fortælle om dine erfaringer, og tak for dine gode ønsker til alle andre, der lider under misbrugets svøbe. Det er godt at høre, at du på trods af smerte og ar har kæmpet dig frem til både mod og livsglæde. Det er efterfølgelsesværdigt, at du kan se livets gode øjeblikke og blive taknemmelig for det, som hverdagen bringer med sig af små gode glimt og oplevelser. Ofte kommer vi til at overse dem, fordi vi måske hele tiden skuer efter noget større, der er anderledes og længere væk, og på den måde blive snydt for begge dele.

Det er desværre alt for sandt, at det ikke er let at råbe en misbruger op. Og det er næsten umuligt at få en afhængig til at ændre adfærd, hvis han eller hun ikke selv har den mindste erkendelse af sit alkoholproblem. Det er jo den indre trang, som er selve motivationen eller startknappen til al forandring. Denne dystre erfaring har mange pårørende måttet erkende. Man vil så gerne hjælpe, ikke mindst dem man lever tæt på, og som man måske holder meget af. I mange tilfælde består den bedste hjælp i, at man i respekt for sig selv mærker sin egen grænse, sætter foden eftertrykkeligt ned, og lader ord og handling følges ad, så alvoren ikke er til at misforstå. Enten må hjælpen opsøges og misbruget holde op, eller også må man på den ene eller anden måde fjerne sig fra misbrugeren. Noget må flyttes. Hvis det ikke sker, står man i fare for at blive medafhængig, uden at man selv er alkoholiker.

Vi kan forstå, at du flyttede dig, mens din mand levede, og ikke i de senere år deltog i misbrugets bagatellisering. Vi synes, at du skal lægge alle tanker, om at du kunne have gjort noget andet eller hjulpet på andre måder, bort. Han fik en del chancer, og både du og flere i familien konfronterede ham med problemet. For øvrigt er der ingen af os, der kan gøre ting fra vores fortid ugjort. Det er måske det, som Luther mener, når han siger, at vi skal "synde tappert". Vores bekymringer og selvbebrejdelser omkring fortiden må vi lade ligge. For vi kan ikke gøre noget ved det, og det kan ikke andet end tappe vores kræfter. Kun den lærdom, som vi kan vride ud af fortiden, kan bruges i det videre liv. Vi mennesker er ofte så ubarmhjertige mod os selv, når det gælder fortiden, men vi lever forlæns og ikke baglæns.

Desværre kunne din mand ikke tage imod nogen af de udfordringer, han fik. Men vi kan læse af dit brev, at du havde gavn af, at der var nogen, som vovede sig ind over privatlivets grænse. Tænk, hvis de ikke havde gjort det. Så havde du måske måttet leve endnu flere år med facade og fortielse. Det er et vanskeligt spil at skulle levere for en voksen. Desværre er det et sådant spil, mange tusinde børn i Danmark må spille hver eneste dag, hvis de vokser op med en misbrugende forælder. Midt i deres personlige udvikling er de vidne til betydelig angstskabende adfærd derhjemme, mens de må spille "problemfri" familie udadtil. På den måde bliver de ensomme, for ingen vedkender sig livet, som det er, og ingen giver dem ret i det, de ser og mærker. På den måde får de vanskeligheder med at stole på sig selv og må samtidig leve med skammen og frygten for fremtiden, fordi de altid er alene med den sorg og det savn, som ofte præger familier med misbrug.

Vi vil ønske dig alt godt og glæder os over, at du nu føler dig "klar til at rejse ud, for at se verden med åbne øjne". God tur.

Mange hilsener
Annette og Jørgen

 

 

34913_145564815454014_126732220670607_442470_7229433_n1
Alkoholmisbrug
ødelægger hvert år alt for mange familier, så søg hjælp mens der stadig er tid -

 

 

 

For rådgivning om alkoholbehandling:

Tlf. 70 26 12 24

Link: http://mollen.dk/alkoholbehandling

 

Link: Alkoholmisbrug
http://da.wikipedia.org/wiki/Alkohol
http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Kemi/Organisk_kemi_og_stoftyper/Alkohol
http://www.netstof.dk/ordforklaring.asp?AjrDcmntId=26

Fakta om alkohol
http://dagenssundhed.dk/index.php/Alkohol/Hvad-er-sandt-og-hvad-er-skroener-om-alkohol.html
http://www.laenken.dk/fakta_om_alkohol.6
http://www.altomalkohol.dk/Topnavigation/Fakta_om_alkohol.aspx
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkohol.htm
http://www.scumdoctor.com/Danish/first-aid/alcohol-poisoning/Facts-About-Alcohol-Poisoning.html
http://iform.dk/kost/kost-og-sundhed/fup-eller-fakta-om-alkohol

Oplysning om alkohol og misbrug
http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Alkohol/Anbefalinger.aspx
http://www.alkohol.dk/
http://www.altomalkohol.dk/
http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Alkohol.aspx
http://www.sst.dk/publ/Publ2000/rus_bio/Rusmidlernes_biologi-3.htm
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkoholmisbrug.htm
http://www.netpsykiater.dk/Htmsgd/Alkoholmisbrug.htm

 

Alkoholbehandling findes i hele landet:

Albertslund , Allerød, Allingåbro , Ballerup , Birkerød , Bjergsted , Bogense , Bramsnæs , Brøndby Dianalund , Dragør ,  Esbjerg , Faaborg ,Fakse , Farum , Fredensborg-Humlebæk , Fredericia , Frederiksberg , Frederiksborg , Frederikssund , Frederiksværk , Fuglebjerg , Gentofte , Givskud , Gladsaxe , Glostrup , Greve , Græsted-Gilleleje , Gørlev  , Haderslev , Haslev , Helsinge , Helsingør , Herlev , Herning  ,Hillerød , Hjørring , Holbæk , Hornbæk , Horsens  , Hundested , Hvalsø , Hvidovre , Høje-Taastrup , Høng , Hørsholm , Ikast ,  Ishøj ,  Jyderup , Jægerspris , Kalundborg,  ,Korsør , København ,  Køge , Langebæk , Ledøje-Smørum , Lejre  , Liseleje ,  Lyngby-Taarbæk ,  Nakskov , Næstved , Odense , Præstø , Ramsø , Ribe , Ringsted , Roskilde ,  Rødovre , Rønnede , Rørvig , Skibby , Skælskør , Skævinge , Slagelse , Slangerup , Solrød , Sorø ,  Stege ,  Stenlille , Stenløse , Stevns , Svinninge , Søllerød , Tisvilde , Tølløse , Tårnby , Vallensbæk , Vangede , Vanløse , Varde, , Vordingborg , , Værløse , Ølstykke , Åbenrå , Ålborg , Århus, Århus C, København C København N , Sjælland, Fyn og Jylland

 

 

Alkohol-afvænning tlf. 70 26 12 24 - Folk ser skævt til os, der ikke drikker

Email Udskriv

Alkohol-afvænning tlf. 70 26 12 24 - Folk ser skævt til os, der ikke drikkerForsamtale_stue-WEB

 

Folk ser skævt til os, der ikke drikker

Jeg har altid holdt meget af et godt glas rødvin, men med tiden drikker jeg mindre og mindre.

Det skyldes dels, at jeg ikke har lyst til at ødelægge næste dag med tømmermænd, dels at spiritus ikke siger mig så meget mere. Og da min kone får migræne af enhver form for alkohol, er vi med tiden blevet ret afholdende.

Af en eller anden grund er det ofte et problem for andre, at vi drikker så lidt. Vi bliver beskyldt for at være ’kedelige’, selv om vi sagtens kan more os uden at have drukket noget.

Vores alkoholvaner bliver ofte kommenteret, og vi føler os stærkt marginaliserede - og lidt gjort hellige. »Det må være meget svært at være på antabus«, siger vi ofte til hinanden.

 

Alkohol-afvænning:

Tlf. 70 26 12 24

http://alkohol-afvænning.dk/alkohol-afvaenning-tlf-7026-1224Alkohol fylder mere og mere i vores liv. Vi sætter mere spiritus til livs, end de gør i lande, vi ellers sammenligner os med.

Og vi hygger os med myten om, at et par glas rødvin om dagen nærmest er sundt, hvor sandheden er den, at selv meget små, daglige mængder alkohol øger risikoen for kræft.

Vin, øl og spiritus er blevet en helt naturlig del af vores hverdag. Og vi drikker rigtigt meget. Forbruget er over en årrække accelereret fra 7 liter 100 procent ren alkohol pr. år til lidt over 11 liter.

Hvilket er langt mere end de folkeslag, vi ellers ynder at sammenligne os med. Kun russerne hælder mere inden for vesten, og der dør mændene også stadig tidligere.

De 15-16-årige har erobret verdensmesterskabet i druk. I min omgangskreds kan man næsten kun mødes, hvis der er øl, vin eller spiritus på bordet.

Og når Herning Ishockeyklub f.eks. vinder danmarksmesterskabet, skal det partout fejres med masser af fadøl, pubcrawl og Gammel Dansk, som vi så det i Sporten på tv forleden.

Det danske alkoholmisbrug begyndte engang først i 70’erne. Dengang vi skulle lokkes i EF med vintilbud på 8 kroner flasken. I begyndelsen delte vi en halv flaske vin til maden. Snart blev det til en hel, og nu kommer den dejligt billige tre- eller femliters dunk med vin på bordet hver dag.

Og ikke alene drikker vi danskere. Vi er tilmed stolte af vores alkoholproblemer. Hos os hersker der ikke ’svenske tilstande’, kan vi sige til hinanden og smile huldsaligt.

Alle kan skaffe al den spiritus, de vil – eller med lethed få andre til at købe den til sig. Og alle kan købe drikkevarer hvor som helst og når som helst. Selv på landets tankstationer.

 

Alkohol-afvænning:

Tlf. 70 26 12 24

http://alkohol-afvænning.dk/alkohol-afvaenning-tlf-7026-1224

 

Resultatet af denne alkoholpolitik er der derimod ingen grund til at være stolte af. Venner og bekendte bliver syge. Kolleger dør alt for tidligt. Jeg og mine venner lever med en viden om, at Sundhedsstyrelsen i dag kan registrere mere end 60 sygdomme, der er direkte relaterede til vores stigende alkoholmisbrug.

Samlet koster vores drikkeuvaner samfundet over 11 milliarder kroner om året. Nyt_billed_siden_alkoholrdgivningen_og_behandlingscenteret

Trods alle former for oplysningskampagner og mod al sund fornuft fortsætter vi drikkeriet vel vidende, at selv meget, meget små mængder daglig alkohol øger risikoen for:

·         Kræft i mund og svælg

·         Spiserørskræft

·         Strubekræft

·         Leverkræft

·         Blodpropper

·         Hjerneblødninger

·         Skrumpelever

·         Åreknuder i spiserøret

·         Betændelse i spiserøret

For nu blot at nævne nogle af de sygdomme, der er direkte relateret til vores spiritusforbrug. Sygdomme, der alle sammen er så godt som dødelige.

Men ét er min generations drikkevaner. Vi har alligevel kun den sidste del af livet tilbage. Det er langt alvorligere, at vi er ved at tabe et par eller tre af ungdomsårgangene på gulvet. De unge 15-16-årige danskere sætter ganske enkelt i disse år verdensrekord i druk.

De lærer allerede at drikke derhjemme, og de fleste skoler, gymnasier og fakulteter på universiteter og højere læreanstalter har fredagsbar, som bliver frekventeret flittigt.

Fredagsbaren er tilmed lokkemad i forårets store annoncer fra mange af landets gymnasier, når de søger efter nye elever. Somme steder begynder ’fredagsbaren’ allerede om torsdagen. Og de unge samles ikke kun for at hygge sig, men for at drikke igennem, for at blive berusede. De drikker sig i hegnet, som det hedder i nutidssprog.


Alkohol-afvænning:

Tlf. 70 26 12 24

http://alkohol-afvænning.dk/alkohol-afvaenning-tlf-7026-1224


Og det er ikke kun drengene, der drikker. Pigerne er ved at komme godt med, selv om alle ved, at det nedsætter chancerne for at blive gravid og øger risikoen for spontan abort, for lav fødselsvægt og for tidlige fødsler.

Det er fint, at stat og kommuner sætter ind med lektiehjælp samt politisk og pædagogisk støtte til dem, der nu i stort tal dropper ud af gymnasierne og ungdomsuddannelserne. Men måske skulle man begynde med bare at forbyde øl, vin og spiritus på alle uddannelsessteder, så lærerstaben ikke skal kæmpe mod en halvbedøvet klasse elever.

 

Man kunne også sætte ind over for tilgængeligheden. Alle undersøgelser viser, at når det er let at skaffe sig adgang til spiritus, så stiger alkoholforbruget. Sætter man grænser, og indfører man restriktioner, falder det.

Svenskernes statsmonopol på at sælge spiritus viser f.eks., at begrænsninger hjælper. En progressiv og fremsynet fagbevægelse som den svenske, der tidligt gik ind i afholdsarbejdet, har også lagt en dæmper på spiritusforbruget og dermed reddet mange menneskeliv.

Tidligt gik den ud og fortalte medlemmer, at spiritussen ødelagde deres liv. »Du kan ikke overtage samfundet i en brandert«, var et slogan, der slog an i en grad, så svenskerne i dag kun drikker godt halvt så meget spiritus, øl og vin, som vi gør.

I dansk sammenhæng kunne man måske også lægge en dæmper på spritannonceringen. Tilbudsannoncerne på spiritus fylder mere og mere i dagens aviser, og stablerne med tilbudsvin breder sig i alle supermarkederne. Og endelig kunne Sundhedsstyrelsen iværksætte en anti-mobbekampagne vendt mod de drikkende, der mobber dem, der gerne vil holde sig på måtten.


Alkohol-afvænning:

Tlf. 70 26 12 24

http://alkohol-afvænning.dk/alkohol-afvaenning-tlf-7026-1224


Jeg kan indimellem undre mig over, hvorfor det er så svært at få sat en stopper for drikkeriet i Danmark. Især fordi Sundhedsstyrelsen gang på gang dokumenterer, hvor syge vi bliver, og hvor voldsomt disse sygdomme belaster sundhedsudgifterne.

Jeg kan ikke lade være med at spørge mig selv: Hvem er det, der ikke vil være med til at bekæmpe vores alkoholmisbrug? Er det politikerne, eller er det bryggerierne, restaurationsbranchen eller vinimportørerne, der sætter hælene i?

 

Alkohol-afvænningForsamtale_stue-WEB

Danmark har et generelt problem når det kommer til alkohol. Den manglende fokus på emnet gør at utroligt mange ender med et behov for alkohol-afvænning og alkoholbehandling. Den alkohol-afvænning man oftest bliver tilbudt hos lægen er ikke tilstrækkelig, og langt de fleste ender med at falde i igen. Alkohol-afvænning er nemlig ikke bare at tage noget antabus og lave en masse løfter. For at en alkohol-afvænning skal virke er det altafgørende at der bliver taget fat i de problemer der startede ens alkoholmisbrug. Minnesotamodellen er en alkohol-afvænning med nogle af de bedste resultater i verden. Man følger Anonyme Alkoholikeres 12 trins program og alle behandlere har selv gennemført en alkohol-afvænning. Dette gør det nemmere for dem at hjælpe alkoholikeren ud af hans/hendes alkoholmisbrug. Hvis man har brug for rådgivning om alkohol-afvænning kan man altid ringe til døgntelefonen og få en samtale med en konsulent som selv har haft alkoholmisbrug tæt inde på livet.

Alkohol-afvænning:

Tlf. 70 26 12 24

http://alkohol-afvænning.dk/alkohol-afvaenning-tlf-7026-1224

 

Link: Alkoholmisbrug
http://da.wikipedia.org/wiki/Alkohol
http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Kemi/Organisk_kemi_og_stoftyper/Alkohol
http://www.netstof.dk/ordforklaring.asp?AjrDcmntId=26

Fakta om alkohol
http://dagenssundhed.dk/index.php/Alkohol/Hvad-er-sandt-og-hvad-er-skroener-om-alkohol.html
http://www.laenken.dk/fakta_om_alkohol.6
http://www.altomalkohol.dk/Topnavigation/Fakta_om_alkohol.aspx
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkohol.htm
http://www.scumdoctor.com/Danish/first-aid/alcohol-poisoning/Facts-About-Alcohol-Poisoning.html
http://iform.dk/kost/kost-og-sundhed/fup-eller-fakta-om-alkohol

Oplysning om alkohol og misbrug
http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Alkohol/Anbefalinger.aspx
http://www.alkohol.dk/
http://www.altomalkohol.dk/
http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Alkohol.aspx
http://www.sst.dk/publ/Publ2000/rus_bio/Rusmidlernes_biologi-3.htm
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkoholmisbrug.htm
http://www.netpsykiater.dk/Htmsgd/Alkoholmisbrug.htm

 

Der findes Alkohol-afvænning i hele Danmark:

København - http://alkoholbehandling-københavn.dk/kobenhavns-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Odense - http://alkoholbehandling-københavn.dk/odense-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Århus - http://alkoholbehandling-københavn.dk/aarhus-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Ålborg - http://alkoholbehandling-københavn.dk/alborg-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Svendborg - http://alkoholbehandling-københavn.dk/alkoholbehandling-svendborg-tlf-7026-1224

Korsør - http://alkoholbehandling-københavn.dk/korsor-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Aalborg - http://alkoholbehandling-københavn.dk/aalborg-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Køge - http://alkoholbehandling-københavn.dk/koge-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Roskilde - http://alkoholbehandling-københavn.dk/roskilde-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Kolding - http://alkoholbehandling-københavn.dk/kolding-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Randers - http://alkoholbehandling-københavn.dk/randers-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Horsens - http://alkoholbehandling-københavn.dk/horsens-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Haderslev - http://alkoholbehandling-københavn.dk/haderslev-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Sønderborg - http://alkoholbehandling-københavn.dk/sonderborg-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Esbjerg - http://alkoholbehandling-københavn.dk/esbjerg-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Fredericia - http://alkoholbehandling-københavn.dk/fredericia-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Middelfart - http://alkoholbehandling-københavn.dk/middelfart-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Viborg - http://alkoholbehandling-københavn.dk/viborg-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Åbenrå - http://alkoholbehandling-københavn.dk/aa

Herning - http://alkoholbehandling-københavn.dk/herning-alkoholbehandling-tlf-70261224

Silkeborg - http://alkoholbehandling-københavn.dk/silkeborg-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

 

Alkohol-afvænning Tlf. 70 26 12 24

Email Udskriv

Alkohol-afvænning Tlf. 70 26 12 2434684_144890735521422_126732220670607_438886_154758_n1

Har du eller en nærtstående part at alkoholmisbrug og brug for alkohol-afvænning? Det kan være svært at tage beslutningen om at tage i alkohol-afvænning. Og det er ikke nemt at bede sin mand eller kone om at tage i alkohol-afvænning. Men beslutningen om alkohol-afvænning kan vende ens liv til det bedre. Det er vigtigt at få den rette hjælp når det kommer til alkohol-afvænning. Den rette rådgivning kan være det der gør at beslutningen bliver taget.

Ring og få en snak med en konsulent som selv har været igennem en alkohol-afvænning, og derfor forstår hvad et alkoholmisbrug er. Når man selv har gennemført en alkohol-afvænning, ved man hvad der skal til for at tage det første skridt.

Tlf. 70 26 12 24

Link: http://www.alkohol-afvænning.dk/

 

Unge: Stop de voksnes rødvinsdruk

Hvad sker der for de voksne? Jeg forstår det slet ikke«, siger en ung pige i et af de kampagneindslag, som en gruppe unge i Hørsholm Kommune står bag.

»I er herretarvelige og super dobbeltmoralske, når I siger til os, at vi ikke må drikke, når I selv drikker«, siger en af de unge fyre fra whiskybæltet i samme spot.

 

Ingen rødvin til voksne

Hvor det normalt er de voksne eksperter og forældre, der retter deres budskab mod de unge og indfører forbud mod salg af alkohol til unge under 18 år, havde en stor gruppe unge i går rettet søgelyset og de løftede pegefingre mod de voksne: ’Ingen rødvin til voksne mellem 40 og 65 år’, stod der på et skilt, som de unge havde medbragt til aktionen foran Købmand Dalgaards Super Best i Kongevejs-Centret i Hørsholm.

Baggrunden for det hele er, at Sundhedsstyrelsens og regionernes sundhedsprofil – en kortlægning af danskernes sundhed og usunde vaner – har vist, at det er de fattige, der ryger for meget, mens det er de bedst stillede med lange uddannelser, som drikker for meget. Og det går særlig hårdt for sig med rødvinen og sjusserne nord for København.

Det var disse kolde fakta, som fik folkene bag en stor sundhedskampagne til at ændre deres målgruppe. Bag kampagnen står Tanja Hall, der er uddannet teolog, men har specialiseret sig i opsigtsvækkende kampagner.

Sidste år fik hun midler fra Sundhedsministeriet og Hørsholm Kommune til at igangsætte en sundhedskampagne, som skulle involvere unge mennesker. Sundhedsprofilen viste, Nordsjælland har store alkoholproblemer, og forbruget er stort blandt de 16-18-årige, men også blandt de 40-65-årige. I Hørsholm har en fjerdedel af borgerne det, der kaldes »risikabel alkoholadfærd«, og det er de færreste, der har tænkt sig at sætte forbruget ned.

»I starten var det tanken at rette kampagnen mod de unge og spørge dem: Hvorfor drikker I så meget?«, siger Tanja Hall, der selv er 33 år.

»De unge, vi talte med, sagde så til os: »Vi kan ikke tage de voksnes pegefingre seriøst, når de sidder og drikker rødvin, mens de siger det«. Derfor lavede vi denne kampagne, hvor det er børnene og de unge, der råber op og skælder ud«.

Danmarksmestre i voksendruk
Derfor kan man på kampagnens hjemmeside youthexplorer.dk se unge, der uddeler skideballer til deres rødvinsdrikkende voksne. Og i en radioreklame for aktionen har en speaker med dyb og dyster stemme meddelt, at »Danmarksmestre i kategorien voksendruk er Hørsholm!«.

I et videoklip, der indgår i kampagnen, forklarer Skipper Noach, der er konsulent i Hørsholm Kommune, at han har oplevet, at forældre sad og drak rødvin til et forældremøde på skolen. Og så er det, at de unge svarer: »Superdobbeltmoralsk«.

Fidusen ved det hele er så, mener Tanja Hall, at samtidig med, at de unge skælder ud på de voksne, kritiserer deres dobbeltmoral og rødvinsforbrug, bliver de nødt til at stille sig selv de samme spørgsmål: »Vi starter med at rette kampagnen mod de ældre. Men dermed sætter de unge jo også fokus på deres eget drikkeri«.

De unge i Hørsholm, der deltager i kampagnen mod deres forældres drikkevaner, har også været ude at hænge plakater op på Hørsholm Rådhus og i Rungsted Kirke.

Kopi - politiken.dk

 

 Have_god_WEB

Alkohol-afvænning

Ring og få en snak med en konsulent som selv har været igennem en alkohol-afvænning, og derfor forstår hvad et alkoholmisbrug er. Når man selv har gennemført en alkohol-afvænning, ved man hvad der skal til for at tage det første skridt.

Tlf. 70 26 12 24

Link: http://www.alkohol-afvænning.dk/

 

Fakta om alkohol
http://dagenssundhed.dk/index.php/Alkohol/Hvad-er-sandt-og-hvad-er-skroener-om-alkohol.html
http://www.laenken.dk/fakta_om_alkohol.6
http://www.altomalkohol.dk/Topnavigation/Fakta_om_alkohol.aspx
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkohol.htm
http://www.scumdoctor.com/Danish/first-aid/alcohol-poisoning/Facts-About-Alcohol-Poisoning.html
http://iform.dk/kost/kost-og-sundhed/fup-eller-fakta-om-alkohol

Oplysning om alkohol og misbrug
http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Alkohol/Anbefalinger.aspx
http://www.alkohol.dk/
http://www.altomalkohol.dk/
http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Alkohol.aspx
http://www.sst.dk/publ/Publ2000/rus_bio/Rusmidlernes_biologi-3.htm
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkoholmisbrug.htm
http://www.netpsykiater.dk/Htmsgd/Alkoholmisbrug.htm

 

Albertslund , Allerød, Allingåbro , Ballerup , Birkerød , Bjergsted , Bogense , Bramsnæs , Brøndby Dianalund , Dragør ,  Esbjerg , Faaborg ,Fakse , Farum , Fredensborg-Humlebæk , Fredericia , Frederiksberg , Frederiksborg , Frederikssund , Frederiksværk , Fuglebjerg , Gentofte , Givskud , Gladsaxe , Glostrup , Greve , Græsted-Gilleleje , Gørlev  , Haderslev , Haslev , Helsinge , Helsingør , Herlev , Herning  ,Hillerød , Hjørring , Holbæk , Hornbæk , Horsens  , Hundested , Hvalsø , Hvidovre , Høje-Taastrup , Høng , Hørsholm , Ikast ,  Ishøj ,  Jyderup , Jægerspris , Kalundborg,  ,Korsør , København ,  Køge , Langebæk , Ledøje-Smørum , Lejre  , Liseleje ,  Lyngby-Taarbæk ,  ,  Nakskov , Næstved , Odense , Præstø , Ramsø , Ribe , Ringsted , Roskilde ,  Rødovre , Rønnede , Rørvig , Skibby , Skælskør , Skævinge , Slagelse , Slangerup , Solrød , Sorø ,  Stege ,  Stenlille , Stenløse , Stevns , Svinninge , Søllerød , Tisvilde , Tølløse , Tårnby , Vallensbæk , Vangede , Vanløse , Varde, , Vordingborg , , Værløse , Ølstykke , Åbenrå , Ålborg , Århus, Århus C, København C København N , Sjælland, Fyn og Jylland

 

Alkoholbehandling og alkoholmisbrug

Email Udskriv

Alkoholbehandling og alkoholmisbrugMllen_sne-web

For rådgivning om alkoholmisbrug og alkoholbehandling:

Tlf. 70 26 12 24

Link: http://www.mollen.dk/

 

Hvad er alkoholmisbrug

Du drikker for meget, når dit alkoholforbrug medfører uheldige fysiske, psykiske eller sociale konsekvenser.
I praksis skelnes der mellem tre former: 

 • alkoholoverforbrug, hvor forbruget er større end Sundhedsstyrelsens anbefalinger
 • skadeligt forbrug af alkohol, hvor alkoholindtagelsen har ført til fysiske eller psykiske skader
 • alkoholafhængighed, hvor alkoholmisbrugeren er nødt til at drikke for at kunne fungere

 

Hvordan er symptomerne på et alkoholmisbrug?

Et skadeligt forbrug af alkohol giver før eller senere symptomer fra ens organer, fx leveren, bugspytkirtlen, eller psykiske symptomer (depression eller angsttilstande). Er du har et alkoholmisbrug, har du ud over at indtage for meget alkohol, haft mindst 3 af de følgende 6 symptomer inden for de sidste 12 måneder: 

 • en stærk fysisk eller psykisk trang til alkohol
 • abstinenser (rysten, sveden, hjertebanken, indre uro), hvis du holder op med at drikke eller nedsætter forbruget
 • på trods af de fysiske eller psykiske skader, alkoholindtagelsen har givet dig, holder du ikke op med at drikke
 • kontroltab i form af, at du ikke kan holde op med at drikke, når du først er begyndt
 • tolerance, det vil sige, at du skal drikke mere og mere for at opnå en rusvirkning
 • alkoholindtagelsen har ført til sociale problemer, enten i familien, blandt vennerne eller på arbejdet.

Hvordan forløber sygdommen alkoholisme?

Man vågner ikke bare op en dag med et alkoholmisbrug. Det udvikler sig gradvist. Ens drikkemønster ændrer sig fra, at du i begyndelsen drikker alkohol til sociale begivenheder, til at flere dagligdags hændelser bliver til "festlige lejligheder", som skal fejres med alkohol.

Har man et
alkoholmisbrug drikker man hurtigere og mere end de fleste og står selv forrest, når der skal alkohol på bordet. Misbrugeren har svært ved at acceptere, hvis andre ikke vil have alkohol. Efter nogen tid kan alkoholforbruget ændre sig til at blive mere konstant, både i fritiden og på arbejdet. Dette føre ofte til at de sociale og arbejdsmæssige relationer bliver anstrengte.
Nogle alkoholmisbrugere drikker kun, når de er alene, og derfor kan opdagelsen af et misbrug komme som et stort chok for omgivelserne.

Hvem får alkoholmisbrug?

Alle, der har et overforbrug, kan ende op med et alkoholmisbrug. Sundhedsstyrelsen skønner, at omkring 500.000 voksne danskere har et for stort forbrug af alkohol, og 150.000 af disse har dissiderede symptomer på et alkoholmisbrug. Afhængighed af alkohol begynder for langt de fleste i 30-40-års-alderen.

Hvad er årsagen til alkoholmisbrug?

Det er vigtigt at vide at alkoholisme er en sygdom som kan behandles med alkoholbehandling. Årsagen til, at nogle udvikler et alkoholmisbrug, er sammensat. Overforbrug og skadeligt forbrug skyldes især sociale forhold, mens meget tyder på, at alkoholafhængighed også skyldes biologiske forhold. Ikke alle er lige sårbare over for at udvikle symptomerne på afhængighed. I dag mener lægerne, at arv har ca. 60 % af skylden for, at nogle udvikler et alkoholmisbrug.

Undersøgelser

Alkoholmisbrug kan give både fysiske, psykiske og sociale skader - derfor er der mange undersøgelsesmuligheder. De mest almindelige er: 

 • blodprøver, som viser din levers og bugspytkirtels funktion
 • samtaler, som skal afklare, om der ligger en psykisk lidelse bag dit alkoholmisbrug
 • social udredning, som skal afklare, om du har sociale forhold, der skal tages hånd om.

 

Alkoholbehandling

Det er vigtigt, at du hurtigt kommer i alkoholbehandling, både ved overforbrug, skadeligt forbrug og alkoholmisbrug. Jo før der bliver grebet ind, og jo mindre fysisk og socialt mærket du er, jo bedre bliver resultatet.

Det er ingen skam at have et alkoholproblem, det er en skam ikke at gøre noget ved det.

Vil du gerne vide mere om alkoholmisbrug og alkoholbehandling kan du altid henvende dig på tlf. 70 26 12 24 og få en snak med en alkoholbehandler. Det er vigtigt at få den rette rådgivning nar det kommer til alkoholisme.

Link:

 

 

Der findes alkoholbehandling i alle storbyer i Danmark:

København - http://alkoholbehandling-københavn.dk/kobenhavns-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Odense - http://alkoholbehandling-københavn.dk/odense-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Århus - http://alkoholbehandling-københavn.dk/aarhus-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Ålborg - http://alkoholbehandling-københavn.dk/alborg-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Svendborg - http://alkoholbehandling-københavn.dk/alkoholbehandling-svendborg-tlf-7026-1224

Korsør - http://alkoholbehandling-københavn.dk/korsor-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Aalborg - http://alkoholbehandling-københavn.dk/aalborg-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Køge - http://alkoholbehandling-københavn.dk/koge-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Roskilde - http://alkoholbehandling-københavn.dk/roskilde-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Kolding - http://alkoholbehandling-københavn.dk/kolding-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Randers - http://alkoholbehandling-københavn.dk/randers-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Horsens - http://alkoholbehandling-københavn.dk/horsens-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Haderslev - http://alkoholbehandling-københavn.dk/haderslev-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Sønderborg - http://alkoholbehandling-københavn.dk/sonderborg-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Esbjerg - http://alkoholbehandling-københavn.dk/esbjerg-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Fredericia - http://alkoholbehandling-københavn.dk/fredericia-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Middelfart - http://alkoholbehandling-københavn.dk/middelfart-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Viborg - http://alkoholbehandling-københavn.dk/viborg-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Åbenrå - http://alkoholbehandling-københavn.dk/aa

Herning - http://alkoholbehandling-københavn.dk/herning-alkoholbehandling-tlf-70261224

Silkeborg - http://alkoholbehandling-københavn.dk/silkeborg-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

Nyborg - http://alkoholbehandling-københavn.dk/nyborg-alkoholbehandling-tlf-7026-124

 

Albertslund , Allerød, Allingåbro , Ballerup , Birkerød , Bjergsted , Bogense , Bramsnæs , Brøndby Dianalund , Dragør ,  Esbjerg , Faaborg ,Fakse , Farum , Fredensborg-Humlebæk , Fredericia , Frederiksberg , Frederiksborg , Frederikssund , Frederiksværk , Fuglebjerg , Gentofte , Givskud , Gladsaxe , Glostrup , Greve , Græsted-Gilleleje , Gørlev  , Haderslev , Haslev , Helsinge , Helsingør , Herlev , Herning  ,Hillerød , Hjørring , Holbæk , Hornbæk , Horsens  , Hundested , Hvalsø , Hvidovre , Høje-Taastrup , Høng , Hørsholm , Ikast ,  Ishøj ,  Jyderup , Jægerspris , Kalundborg,  ,Korsør , København ,  Køge , Langebæk , Ledøje-Smørum , Lejre  , Liseleje ,  Lyngby-Taarbæk ,  ,  Nakskov , Næstved , Odense , Præstø , Ramsø , Ribe , Ringsted , Roskilde ,  Rødovre , Rønnede , Rørvig , Skibby , Skælskør , Skævinge , Slagelse , Slangerup , Solrød , Sorø ,  Stege ,  Stenlille , Stenløse , Stevns , Svinninge , Søllerød , Tisvilde , Tølløse , Tårnby , Vallensbæk , Vangede , Vanløse , Varde, , Vordingborg , , Værløse , Ølstykke , Åbenrå , Ålborg , Århus, Århus C, København C København N , Sjælland, Fyn og Jylland

 


Side 1 ud af 9