Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Lykkepiller

Email Udskriv

Tusinder på lykkepiller http://lykkepiller-depression.dk/

Der er ingen tilskud til psykologhjælp og terapi. Der er tilskud kun til antidepressiv medicin også kaldet lykkepiller, som indtages i stadig større mængder.

Psykolog og terapi hjælper.

Store undersøgelser viser at terapi hjælper lige så godt som lykkepiller når der er tale om lette til middelsvære depressioner. Lykkepiller er en antidepressiv medicin af typen SSRI som hæmmer genoptagningen af serotonin.

Alkohol og Depression

Der er tale om en helt anden problematik når der er alkohol og depression i samme sygdomsforløb. Ofte er det således at depressionen er fremkaldt af et alkoholmisbrug og i denne situation hjælper lykkepiller ikke. En alkoholiker eller en alkoholmisbruger vil hellere have diagnosen depression end alkoholiker. Det besværliggør en korrekt behandling og forlænger typisk sygdomsforløbet. Alkoholikeren gennemgår forskellige medicinerings forsøg alt imens alkoholmisbruget vokser og sløres af medicin. Medicin mod depression suppleres ofte med beroligende/angstdæmpende medicin af benzodiazepin gruppen. Denne medicin gruppe er stærkt vanedannende og vi ofte forværre tilstanden.

 

Depression og Alkoholbehandling

Deprimeret og alkohol eller medicin afhængig - har du selv, eller en du holder af et problem? Hjælp til motivation af misbrugeren tryk her


Depression
er ofte en følge af for stort et alkoholmisbrug, selvom personen er ophørt med at drikke, er symptomerne der stadig. Visse genetiske dispositioner medfører en ændret forbrænding af alkohol. Dette er årsagen til alkoholisme. Disse personer vil, ifølge norske undersøgelser, få en sænkning af Serotonin indholdet i hjernen og dermed en depressiv lignende tilstand.
Det er vigtigt at forstå, at alkoholisme ikke har noget at gøre med mængden af indtaget alkohol, men med de problemer som indtaget alkohol har forårsaget. Dette gælder også efter ophør med indtagelse af alkohol eller medicin.


Antabus og antidepressive midler prøves, og alkoholmisbrugeren og familien er fastlåst i en deprimerende spiral, hvor Antabus, psykolog og afgiftning forsøges uden varige resultater. Alkoholmisbruget medfører en lang række følgesygdomme som depression, forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme, ulykker, osv.
Depressionen er en betydelig belastning for familien. Tilstanden slider på forholdene til ægtefælde, børn, venner og kollegaer. Tilstanden forårsager ofte, at venner trækker sig, og at det personlige netværk derved smuldrer. Den depressive er nu inde i en selvforstærkende spiral med kurs nedad.


Antidepressiv medicin prøves og ofte udskriver lægen beroligende medicin af gruppen Benzodiazepin. Benzodiazepin er et meget vanedannende stof, og efter få ugers indtagelse vil afhængigheden give symptomer som søvnløshed, modløshed, uro, og angst.
75% af de klienter, der søger hjælp på Møllen, har fået diagnosen depression. 65% er i behandling med  antidepressiv medicin ved indskrivningen. Under 2% skal fortsat have en lavere dosis antidepressiv medicin efter behandlingen, resten er blevet medicinfri og er efter et år konstateret fortsat medicinfri.
Behandling med kognitiv terapi er en terapiform, som forandrer hvad patienten tænker om sig selv og sine problemer. Terapiformen er specielt brugt ved depression, angst og afhængighed. Terapiformen bruges i Minnesotabehandlingen med særdeles gode resultater.

Mennesker, som bliver deprimerede, har ofte en tendens til at tænke negativt om dem selv. De føler, de ikke kan slå til, og måske at de er moralsk forkastelige, og glemmer let de positive sider, der trods alt er. De føler også ofte, at andre ser ned på dem og undgår dem. Mennesker, der har angst, har også mange tanker om sig selv, som forstærker angsten. De undgår bestemte situationer, fordi de tænker, at de sikkert får angst, og heraf følger, at de også føler, at de ikke mestrer ret mange situationer særligt godt.
På Behandlingscenter Møllen har vi mange års erfaring med at behandle alkohol og medicinafhængige. Vi tager udgangspunkt i at problemerne kan løses, og at løsningen ofte findes i måden at håndtere følelser på. I hele processen er det vigtigt at inddrage familien, når en sådan findes. Derfor tilbydes nærmeste pårørende et familiekursus, ligesom der er familiesamtaler indlagt i behandlingsforløbet og efterbehandlingen.
 
Vi bestræber os på at tilbyde Danmarks bedste behandling i de smukkeste omgivelser.

 

RING NU det er gratis, uforpligtigende og anonymt.
Du vil altid komme til at tale med en kompetent person. Sammen kan vi drøfte problemet nærmere, og snakke om, hvad du kan gøre i den aktuelle situation.

Alkoholbehandling - Behandlingscenter Møllen

DøgnTelefon 7026 1224

 

 

http://www.mollen.dk/cykler-i-vejle