Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Blok

Når Mor og Far drikker

Email Udskriv

Når mor og far drikkerAlkoholbehandling Alkoholafvænning

Når der er et alkoholmisbrug i familien går det ofte ud over børnenes trivsel. Pga mors og fars alkoholmisbrug og deres ændrede adfærd, bliver børnene utrygge. Når far og mor drikker, begynder der en process i børnene, der starter allerede i børnehaven, hvor børnene i første omgang bliver betragtet som "uromager", stille, indadvendt, er meget tilpasset. Ofte dækker dette over en alkohol afhængighed i familien.
Her er det vigtigt, at der bliver taget hånd om børnene, såsom samtaler og møder med forældrene, hvor deres alkoholmisbrug kan bliver drøftet. 

Efter det første glas alkohol er far og mor sjove, søde, og, man for lov til alt. På et tidspunkt, som er meget individuelt,  begynder misbruget at tage overhånd, der begynder at ske forandringer, far og mor drikker hele tiden, holder ikke altid hvad de lover, når de er beruset kan de blive vrede, måske kommer der en lussing, så bliver de kede af det, så kommer der bortforklaringer om deres alkoholforbrug. Børnene ved efterhånden ikke mere, hvordan forældrene har det, når de kommer fra børnehaven/skolen. Også her skal man som klasselærer være obs.Tøver barnet feks. med at ville hjem, er der en grund! 

Drikkeriet fortsætter
Som drikkeriet fortsætter, sker der store forandringer med barnet/børnene. De overtager forældrerollen, passer deres søskene, laver mad, sørger for, at forældrernes drikkeri ikke kommer "kommer udenfor deres 4 væge"

Vil du have hjælp, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 70 26 12 24

_____________________________________________________________________________________

Kopi: Fra SFI

21-12-2010: Pressemeddelelse fra SFI

Når "Mormor" bliver til "Mor"

Hvis far og mor drikker eller tager for mange stoffer, kan det være en god løsning for et barn at komme i pleje hos en anden del af familien. Det er ofte bedsteforældrene, der ender med at tage vare på børnene som såkaldte slægtsplejeforældre, viser ny SFI-forskning.

”Hun kunne jo ikke have mig, hun var jo narkoman. Og så ville Connie og William gerne have mig.” Sådan fortæller Mille, om hvordan hun kom i slægtspleje hos sin grandtante og -onkel.

SFI-rapporten Det er jo min familie! Beretninger fra børn og unge i slægtspleje giver et indblik 15 børn og unges historier om fraværende eller svigtende forældre. Men det er samtidig fortællinger om andre familiemedlemmer, der tager ansvaret på sig og giver børnene et hjem.

Slægtspleje er i høj grad et bedsteforældreprojekt, viser undersøgelsen. Den viser også, at bedsteforældrene ikke nøjes med at tage vare på børnene. I mange tilfælde forsøger de samtidig at hjælpe forældrene.

Nye familiebånd opstår
Undersøgelsen viser, at enkelte familiemedlemmer for alvor træder i karakter, når et barnebarn eller en nevø kommer i slægtspleje. Børnene fortæller fx om onkler, der bliver til fædre eller kusiner, der bliver nye søstre. Slægtspleje sikrer en vis kontinuitet i barnets ellers urolige liv, fordi barnet bliver i familien, der kender barnet.

På den anden side kan slægtsanbringelse betyde, at barnet helt mister kontakten til den anden gren af stamtræet – som oftest farens familie.

Unødvendig mistillid
Slægtspleje er ikke meget udbredt i Danmark endnu. Det kan bl.a. skyldes, at medarbejdere i systemet er forbeholdne over for at inddrage fx bedsteforældrene.

”Der har i systemet været mistillid til bedsteforældrene. Altså den der med, at når de har fået børn, som er narkomaner, kan de så opdrage deres børnebørn? Men det går igen i udsagnene, at bedsteforældrene fx lægger meget stor vægt på skolegang,” fortæller seniorforsker Tine Egelund.

Rapporten en den del af en større evaluering af anbringelsesreformen fra 2006, som SFI i disse år gennemfører for Socialministeriet.

 

 

Alkoholbehandling København Jul

Email Udskriv

Jul, Alkoholbehandling og Familienalkoholbehandling

Mange Du er velkommen til at ringe og få rådgivning, vi har døgntelefon 7026 1224

Hope har udgivet nogle råd her er de lidt redigeret:

         
  1.   Hvis du har det svært med alkohol til nytår, så fortæl om det til familien i god tid.  
         
  2.   Hvis du frygter at det går galt nytårsaften, så lav på forhånd aftaler med andre i familien, der kan tage over hvis du begynder at drikke.  
         
  3.   Kan du ikke holde dig fra alkohol, så hold dig væk fra dine børn. Dine børn mærker, når du har drukket og bliver kede af det.  
         
  4.   Føler du dig presset, så sæt straks tempoet og ambitionerne ned. Hellere en lille hyggelig nytårsfest, end store arrangementer med stress og høj puls.  
         
  5.   Har du svært ved at styre dit alkoholforbrug, så overvej at holde nytår uden alkohol.  
         
  6.   Du kan få støtte og rådgivning - også i helligdagene. Hold dig ikke tilbage for at kontakte steder, hvor du kan få luft for dine tanker og følelser. Ring 7026 124  
         
  7.   Lad være med at love dine børn, partner og familie mere end du kan holde. Skriv på forhånd en liste med de ting du mener at kunne overkomme.  
         
  8.   Det er ikke dine børn der skal sørge for mad og fest. Kan du ikke overkomme at holde nytår, så overvej om børnene har bedre af at være sammen med f.eks. bedsteforældre.  
         
  9.   Hvis dine børn, eller partner, fortæller om at det ikke var rart sidste nytår fordi du drak, så prøv at lytte og forstå, frem for at forsvare og forklare.  
         
  10.  

Du kan komme i en alkoholbehandling indenfor 14 dage hvis du kontagter det offentlige. Vi kan tage dig eller din nærmeste i behandling lige nu!

Ring: Københavns Alkoholbehandling

tlf døgn 7026 1224

http://hsfo.dk/hedensted/hf109731/hjemloese-faar-seng-paa-hoejloekke

http://www.radiohorsens.dk/?artikel=110085

http://ekstrabladet.dk/kup/dinepenge/article1637109.ece

 

 
       alkoholbehandling4  
 

Helsingør Alkoholbehandling

Email Udskriv

Alkoholbehandling og Alkoholrådgivning i Helsingør

Er du i tvivl om hvorvidt du har et behandlingskrævende alkohol problem eller at en af dine nærmeste har behov for alkohol afvænning, du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. 7026 1224.
Vi har vores erfarne alkohol konsulent i Helsingør

Det kan være både frustrerende og smertefuldt, at være pårørende til en alkohol misbruger,
og det kan være vanskeligt at finde en konstruktiv måde at tackle problemet på og få overbevist vedkommende om at modtage alkohol afvænning.
 
Hvis du er pårørende til en person, du mener bør i alkohol afvænning, er du velkommen til at kontakte os, enten for en snak på telefonen eller for at aftale en samtale her på Behandlingscenteret. Vi kan så give dig støtte, råd og vejledning i hvordan du bedst forholder dig til personens drikkeri og hvordan du bedst motiverer vedkommende til alkohol afvænning. 

Valg af alkohol afvænning kan være vanskeligt, det er faktisk en jungle at finde ud af.
Mange tilbud fremhæver sig selv som værende det eneste rigtige, nogle påstår at de er specialister i:
alkohol, piller, kokain, heroin, narkomani, ludomani, købemani og meget mere,
hvor er lige specialet! så pas på med disse blandede tilbud.

Vi anerkender alkoholisme som en sygdom der påvirker hele familien og omgivelserne og at det er derfor er vigtigt at inddrage de nærmeste i alkohol afvænningen.

 
Læs mere her: om alkohol afvænning

Til virksomheder og arbejdsgivere
Såfremt du er ansat i en virksomhed hvor der er en medarbejder, der har behov for alkohol afvænning, er vi behjælpelige med råd og vejledning til, hvordan I bedst griber situationen an.
Vi er hjælper gerne ved en eventuel intervention – dvs. den samtale hvor medarbejderen konfronteres med sit alkohol problem og den forestående alkohol afvænning.
Endvidere kan vi tilbyde råd og vejledning i spørgsmål, der vedrører alkohol politik på arbejdspladsen, behandlingsaftaler mellem virksomhed og medarbejder, skattefri finansiering af alkohol behandling, finansiering af behandling gennem sundhedsforsikringer m.m.

Alkohol afvænning efter Minnesota modellen
Vi tager udgangspunkt i Minnesota modellen. Programmet tager udgangspunkt i AA programmet, som er bedre kendt som Anonyme Alkoholikere. 

Alkoholisme
Alkoholisme medfører en lang række følgesygdomme som depression, forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme, ulykker, osv. depression er ofte en følge af alkoholisme. Alkoholikeren og familien er fastlåst i en deprimerende spiral hvor Antabus, psykolog og afgiftning forsøges uden varige resultater.
Brudte løfter, løgne, manipulationer og sårede følelser er dagligdagen for alkoholikere, deres pårørende og børn.

Vores personale
Vores personale tæller tidligere alkoholikere, læger og psykolog, og i samråd med dem kan du sørge for at tilrettelægge din alkohol afvænning. Dansk Alkohol Behandlings Center er Danmarks førende Behandlingscenter for alkoholafvænning. Ca. 80 % af dem som gennemfører en behandling forbliver ædru. Vi har specialiseret os i at modtage klienter fra virksomheder og private.


Alkohol afvænning - Dansk Alkohol Behandlings Center, ABC Rådgivning
DøgnTelefon 7026 1224

Alkohol afvænning

Rygestue_web

Link: Alkoholikere og minnesotakur

Link: Alkoholmisbrug

 

Vi har også alkoholbehandling og rådgivning af alkohol og medicin afhængige samt  deres pårørende.

Få hjælp til at motivere den afhængige.

Albertslund , Allerød, Allingåbro , Ballerup , Birkerød , Bjergsted , Bogense , Bramsnæs , Brøndby

Dianalund , Dragør ,  Esbjerg , Faaborg ,Fakse , Farum , Fredensborg-Humlebæk , Fredericia , Frederiksberg

Frederiksborg , Frederikssund , Frederiksværk , Fuglebjerg , Gentofte , Givskud , Gladsaxe , Glostrup

Greve , Græsted-Gilleleje , Gørlev  , Haderslev , Haslev , Helsinge , Helsingør , Herlev , Herning  ,Hillerød

Hjørring , Holbæk , Hornbæk , Horsens  , Hundested , Hvalsø , Hvidovre , Høje-Taastrup , Høng , Hørsholm

Ikast ,  Ishøj ,  Jyderup , Jægerspris , Kalundborg,  ,Korsør , København ,  Køge , Langebæk , Ledøje-Smørum

Lejre  , Liseleje ,  Lyngby-Taarbæk ,  ,  Nakskov , Næstved , Odense , Præstø , Ramsø , Ribe , Ringsted

Roskilde ,  Rødovre , Rønnede , Rørvig , Skibby , Skælskør , Skævinge , Slagelse , Slangerup , Solrød

Sorø ,  Stege ,  Stenlille , Stenløse , Stevns , Svinninge , Søllerød , Tisvilde , Tølløse , Tårnby , Vallensbæk

Vangede , Vanløse , Varde, , Vordingborg , , Værløse , Ølstykke , Åbenrå , Ålborg , Århus, Hillerød, Helsingør