Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Værd at vide om behandling med antabus

Email Udskriv

Hvis man drikker under behandling med antabus, skaber det en meget ubehagelig reaktion. Desværre er der flere måder at undgå denne virkning.

Mange benytter sig af antihistaminer der er køre- eller søsygepiller der dæmper reaktionen fra antabussen. Andre medikamenter som eksempelvis høfeberpiller modvirker også antabus.

Derudover er der alkoholikere der så at sige "drikker sig igennem" en antabusbehandling hvilket betyder at de tolerer reaktionen. Det er forskelligt i hvor stor styrke reaktionen optræder og enkelte vil være i stand til at kunne håndtere ubehaget. Desuden er der muligvis flere bivirkninger forbundet med brug af antabus. Det er dog usikkert om det er antabussen der afstedkommer disse bivirkninger, eller om det er kroppens reaktion på alkoholmisbruget eller en psykologisk reaktion.

De fleste vil dog føle så stort et ubehag ved antabusbehandlingen, at de holder sig fra at drikke mens behandlingen står på. Problemet er dog at en alkoholiker i antabusbehandling til hver en tid kan springe fra og undlade at tage medicinen.

Derfor er antabus langt fra den mest effektive form for behandling. Kognitiv terapi og Minnesotabehandling er langt mere effektive alkoholbehandlingsformer.