Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Råd og vejledning om alkoholmisbrug og misbrugsafvænning

Email Udskriv

Det er vigtigt at komme i kontakt med de rette instanser, hvis man indser at man er i et alkoholmisbrug. Alkohol rådgivningen kan vejlede omkring både alkoholmisbrug og andre former for misbrug samt misbrugsafvænning. Rådgivningen kan kontaktes på tlf. 7026 1224. Hvis du oplever en af dine nærmeste har et alkoholmisbrug, er du velkommen til at tage tale med Alkohol Rådgivningen omkring alkoholmisbruget og muligheder for misbrugsafvænning.

En mulig løsning på et alkoholmisbrug, kan være ophold på et behandlingscenter hvor man kan gennemgå en misbrugsafvænning. Minnesotakuren er en meget brugt behandlingsform til alkoholmisbrug.

Der findes andre former for misbrug end alkoholmisbrug og narkotikamisbrug. Forskellige former for medicin kan også være vanedannende og påkræve misbrugsafvænning. På behandlingscentre som Møllen, kan misbrugsafvænning af både alkoholmisbrug og andre former for misbrug foregå.

Lægeordineret sovemedicin er meget brugt i Danmark, men er også ekstremt vanedannende og ved et overdrevent brug, kan det være påkrævet at man kommer i misbrugsafvænning.

Nervemedicin og de såkaldte "lykkepiller" kan også skabe afhængighed og i værste tilfælde kan brugen af medicinen, resultere i at man må i misbrugsafvænning. Navnet "lykkepiller" er desværre misvisende, da man ikke bliver lykkeligere af at benytte det. Tværtimod kan brugen af lykkepiller ende temmelig ulykkeligt, hvis det går så galt så man skal i misbrugsafvænning.

I et behandlingscenteret som Møllen, er det muligt at få hjælp med misbrugsafvænning af både alkoholmisbrug, narkotikamisbrug og medicinmisbrug.

Desuden kan alkohol rådgivningen kontaktes på tlf. 7026 1224 og de rådgiver gerne om alkoholmisbrug, medicinafhængighed og misbrugsafvænning.