Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Pårørende til alkoholiker

Email Udskriv

På sidelinien
De nære pårørende er hævet over enhver tvivl meget berørte af den selvdestruktive adfærd, de har overværet i samlivet med en alkoholiker.
Og de har mange sår, som trænger hårdt til at læges. Derfor er det meget vigtigt, at de pårørende får del i den helbredende proces, som er sat i gang med
alkoholbehandlingen.
Det er uendelig svært at være vidne til den selvdestruktion, som den afhængige så effektivt er i gang med. For at hjælpe de pårørende er der i en alkoholbehandling indlagt kurser til de pårørende.Alligevel håber og tror alle vel det bedste, men rollen som vidne er fyldt med tvivl, uvished, håb og tro, ofte efterfulgt af skuffelser. Bedst som man troede...Mange er af gode grunde ikke i stand til fuldt ud at gennemskue alkoholikerens manipulerende løgne og benægtelser - selve problemet lader sig vanskeligt konkretisere og identificere.

Alkoholiker på Arbejdspladsen


Arbejdspladsen opdager eller mærker oftest problemet langt senere end familien. Jobbet er den sidste bastion, alkoholikeren risikerer eller lader falde.
Ud over at give en social anseelse og facade, er arbejdspladsen det økonomiske grundlag for en fortsættelse af afhængigheden.
Alkoholbehandling er en god måde for arbejdsgiveren hvis denne vil bevare en loyal medarbejder.