Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Minnesotabehandling og Anonyme Alkoholikere

Email Udskriv

Organisationen Anonyme Alkoholikere har eksisteret siden 1935. Igennem deres levetid har de hjulpet mange alkoholikere til at stoppe med deres misbrug. Mange er blevet hjulpet af den såkaldte Minnesotabehandling. Oprindeligt havde Anonyme Alkoholikere tiltænkt Minnesotabehandlingen som en afvænningskur for alkoholikere, men det er siden også blevet brugt som en behandlingsform for andre misbrugere.

Det er Anonyme Alkoholikeres syn på alkoholisme som en sygdom, der grundlaget for Minnesotabehandlingen. Gennem Minnesotabehandlingen kommer misbrugeren gennem en proces hvor man arbejder med forsvarsmekanismerne hos alkoholmisbrugeren hvorefter der arbejdes med misbrugerens selvopfattelse, ansvarlighed og adfærd. Minnesotabehandlingen varer typisk 5-6 uger.

Det er typisk behandlingscentre som Møllen, der giver mulighed for at gennemgå Minnesotabehandling. Anonyme Alkoholikere i Danmark tager sig ikke af afrusning og alkoholbehandling men i løbet af en Minnesotabehandling vil der være mulighed for deltagelse i selvhjælpsgrupper som Anonyme Alkoholikere.

Til møderne med Anonyme Alkoholikere, er der ingen uddannede terapeuter til steder men derimod mange der selv har været ude i et alkoholmisbrug og de fleste har gennemført Minnesotabehandlingen på et behandlingscenter. I forbindelse med deltagelsen i Anonyme Alkoholikere, kan deltagere få såkaldte sponsor tilknyttet, der er mere erfarne Anonyme Alkoholikere der har været ædru i længere tid og kan hjælpe og rådgive omkring Anonyme Alkoholikere og Minnesotabehandling.

Minnesotabehandlingen er den mest brugte behandlingsmetode mod misbrug i verden. Det er nu over 70 år siden Anonyme Alkoholikere opfandt Minnesotabehandlingen og den har siden hjulpet mange millioner mennesker.

Du kan få mere information om Anonyme Alkoholikere og Minnesotabehandling, hos Alkohol rådgivningen på tlf. 7026 1224.