Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Medicin og misbrugsafvænning

Email Udskriv

Afhængighed kommer i mange forskellige former og kræver en effektiv form for misbrugsafvænning. Det er ikke kun alkohol og narkotika der skaber afhængighed, men også lægeordineret medicin. Misbrugsafvænning af medicin, kan ske på behandlingscenteret Møllen.

Mange har søvnproblemer og kommer i behandling med sovemedicin som desværre er vanedannende og man risikerer at få et forbrug af sovemedicin der kræver misbrugsafvænning.

Benzodiazepin en beroligende og angstdæmpende medicin der ordineres som sovemedicin. Men det er dog også uhyre vanedannende og der skal ikke meget til før en misbrugsafvænning vil være påkrævet.

Såkaldte "Lykkepiller" kan skabe afhængighed. Der er mange mennesker der bruger denne type medicin og desværre også mange der skal i misbrugsafvænning pga. deres forbrug.

Behandlingscenteret Møllen kan hjælpe med misbrugsafvænning af medicin. Behandlingen består af kognitiv terapi hvor selvopfattelsen hos patienten bliver ændret. Det er en form for terapi der bliver brugt mod depression, angst og afhængighed og  andre former for misbrugsafvænning.

Alkohol rådgivningen kan kontaktes døgnet rundt på 7026 1224 og  rådgiver medicin afhængige og tilrettelægger misbrugsafvænning.