Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Hvordan motiveres en alkoholmisbruger til at gå i alkoholbehandling?

Email Udskriv

Det kan være utroligt svært for pårørende til en person i et alkoholmisbrug, at finde ud af hvad man skal gøre for at få vedkommende i alkoholbehandling. En alkoholmisbruger vil måske gøre nogle få halvhjertede forsøg på at gennemføre en alkoholbehandling – men det er sjældent der sker varige resultater uden den rette motivation.

Desværre er det ofte trusler om alvorlige konsekvenser der får en alkoholmisbruger til at gennemføre en alkoholbehandling. Man bør huske på at trangen til alkohol ligger dybt i alkoholmisbrugeren og de reaktioner kroppen laver når man stopper med et alkoholmisbrug, kan være virkelig ubehagelige. Derfor er den rette alkoholbehandling vigtig.

Trusler om en afsløring af alkoholmisbruget kan være en effektiv motivation for at gennemføre en alkoholbehandling. F.eks. kan en trussel om at afsløre alkoholmisbruget overfor arbejdspladsen være det der bringer alkoholikeren i en alkoholbehandling.

Det kan være svært at vide nøjagtig hvad man skal sige til alkoholmisbrugeren for at opnå det ønskede resultat om en gennemførsel af alkoholbehandlingen. Derfor kan det være en stor hjælp at kontakte Behandlingscenteret Møllen, giver gratis rådgivning og vejledning i motivationsfasen. Det er meget forskelligt hvad der skal gøres fra situation til situation og derfor er det vigtigt med individuel rådgivning om alkoholmisbruget og mulig alkoholbehandling.

For at få råd og vejledning om alkoholmisbrug og motivation til alkoholbehandling, kan Behandlingscenter Møllen kontaktes på tlf. 7026 1224.