Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Hvad kan man gøre for at få en alkoholmisbruger i alkoholbehandling?

Email Udskriv

Som familiemedlem er det meget svært at overvære en man holder af, gennemgå et selvdestruktivt forløb, som et alkoholmisbrug er. Inden alkoholmisbruget forhåbentlig bliver stoppet under en alkoholbehandling, er der gået mange år med løgne, manipulationer og sårede følelser.

Det er hårdt for pårørende at overvære alkoholmisbrugeren droppe ud af forskellige former for alkoholbehandling, der ikke fører nogen vegne.

Et alkoholmisbrug er derfor en stor byrde for en familie der gennemlever det. Men  ud over de sociale problemer ved et alkoholmisbrug er der også de fysiske problemer forbundet med et alkoholmisbrug. Følgesygdomme og fysiske samt psykiske problemer såsom depression, forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme osv. er ikke ualmindelige.

Alkoholmisbruget må derfor stoppes med en effektiv alkoholbehandling for helbredets og familiens skyld. Men hvordan får man overbevist en person i et alkoholmisbrug om, at vedkommende skal gennemføre en alkoholbehandling?

Det kan være svært at motivere alkoholikeren til at gennemføre en alkoholbehandling og desværre  kan det være nødvendigt at  fremføre konsekvenser for alkoholmisbrugeren hvis alkoholbehandlingen ikke gennemføres. Det kan selvfølgelig være ubehageligt at skulle true med skilsmisse, nægtelse af samkvem med børn, arbejdsløshed m.v. men det kan være en effektiv måde at få alkoholmisbrugeren til at gennemføre en alkoholbehandling.

For hjælp og vejledning til at få en alkoholmisbruger i gang med en alkoholbehandling, kan alkohol rådgivningen kontaktes på tlf. 7026 1224.