Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Følgerne af alkoholisme

Email Udskriv

Følgerne af alkoholisme

Alkoholisme en afhængighed af alkohol i en sådan grad, at det påvirker det psykiske, fysiske og det sociale liv. Det sociale aspekt spiller en stor rolle i udviklingen af dårlige alkoholvaner i dagens Danmark. Hvis man skal holde en fest eller hygge sig, er der altid alkohol på bordet. Det er en del af vores kultur, for i Danmark drikker vi i gennemsnit omkring 26 liter rent alkohol pr. person pr. år., hvilket er det suverent højeste i verden.

Man har i mange år haft en forkert alkoholpolitik, der fortalte folk, at man måtte drikke tre genstande om dagen, hvis man var mand, og to genstande om dagen som kvinde, men det er faktsik bedre at drikke alkohol en gang imellem end at drikke det hver dag. Ved at drikke hver dag, ligger alkohol meget beslag på leverens arbejde. Det tager ca. Seks timer for leveren at nedbryde tre genstande. Alkohol er en form for cellegift, som leveren skal slide meget hårdt for at nedbryde. I den tid leveren nedbryder alkohol bliver andre opgaver nedprioriteret., og det er ikke sundt for kroppen.

Hvad mange ikke ved er at lavt blodsukkerniveau kan øge trangen til stimulanser og dermed også alkohol. Det er med til lettere at gøre folk til alkoholikere. Når man drikker meget alkohol, udsætter man sin krop for mange farer som f. Eks. skrumpelever. Leveren skal brugelang tid på at nedbryde alkoholen og med tiden vil den blive ødelagt. Skrumpelever en en tilstand, der ses hos en ud af seks alkoholikere. Kvinder er mere udsat for leverskader som følge af alkoholisme end mænd. Ved skrumpelever bliver celler i leveren erstattet med arvæv, og det gør at leveren har sværere ved at modtage blod gennem portåresystemet. Det betyder at kroppen lettere kommer i underskud af essentielle næringsstoffer, idet de ikke kommer frem i tilstrækkelig mængde fra tyndtarmen. Da alkoholikere typisk ikke har sund levestil i forvejen er det meget uhensigtsmæssigt.

Mange starter ud med at prøve f.eks Antabus for at løse deres alkoholproblem, men det er oftest ikke en holdbar løsning. For at få hjælp til at behandle et alkoholproblem, er det en god idé at henvende sig til en proffesionel behandler gennem et behandlingscenter.