Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Anonyme Alkoholikere og deres historie

Email Udskriv

Anonyme Alkoholikere er et fællesskab der startede tilbage i 1935 i USA under navnet "Alcoholics Anonymous. I dag kan man få hjælp af Anonyme Alkoholikere over alt i verden og dermed også i Danmark. Anonyme Alkoholikere modtager ingen økonomisk støtte, men er selvforsynende gennem medlemmers frivillige donationer.

Anonyme Alkoholikere betragter alkoholisme som en sygdom der skal behandles og den eneste måde man kan kureres fra denne sygdom, er ved total afholdenhed.

Det berømte 12 trin program er udviklet af Anonyme Alkoholikere og har til formål at opnå denne afholdenhed. Det første trin i programmet er en erkendelse af problemet med alkohol hvorefter man gennem de resterende trin forbedrer sig og gør de fejl man har begået, gode igen. Det sidste trin i Anonyme Alkoholikeres 12 trin program er en grundlæggende ændring i selvopfattelse, ansvarlighed og adfærd.

Det er ikke noget krav at man bringer budskabet om fællesskabet videre. Men mange alkoholikere, føler at de får noget ud af at fortælle om deres livshistorie, og dermed også Anonyme Alkoholikere, til andre i samme situation.

I Anonyme Alkoholikere arbejder man med sponsorer. En sponsor er et mere erfarent medlem af fællesskabet, der har prøvet at arbejde med de 12 trin.

Anonyme Alkoholikere findes også i Danmark og mange danske behandlingscentre besøger Anonyme Alkoholikere i forbindelse med alkoholbehandling.