Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Anonyme Alkoholikere i Danmark

Email Udskriv

Anonyme alkoholikere

Anonyme Alkoholikere er et fællesskab der startede i USA i 1935. I dag er fællesskabet spred til store dele af verden og Anonyme Alkoholikere kan også findes i Danmark. Der er intet medlemskabsgebyr forbundet ved at deltage i møder hos Anonyme Alkoholikere og fællesskabet modtager heller ikke nogen økonomisk støtte, men er afhængige af frivillige donationer.

Selvom der i mange af deres tekster bliver omtalt en Gud eller højere magt, er Anonyme Alkoholikere fuldkommen uafhængige fra kirker eller religiøse organisationer.

Mange har sikkert hørt om Anonyme Alkoholikeres 12-trins program. Målet ved gennemførelse af disse 12 trin, er at man opnår total afholdenhed fra sit misbrug. De første trin i programmet gør op mod de forsvarsmekanismer man har som misbruger hvorefter de resterende trin hjælper med at bygge misbrugeren op igen og gøre vedkommende til et bedre menneske.

Det sidste trin i Anonyme Alkoholikeres program, fortæller at man skal bringe budskabet videre til andre alkoholikere og efterleve principperne i 12-trins programmet. Hos Anonyme Alkoholikere er det intet krav at man går ud og fortæller om fællesskabet, men der er mange medlemmer der føler at det kan hjælpe, at tale med andre om deres livshistorie. Det sidste trin i Anonyme Alkoholikeres 12 trins program, skal derfor forstås som at den ædru alkoholiker, fortsat vil hjælpe andre mennesker i samme situation - og ikke nødvendigvis "reklamere" for Anonyme Alkoholikere.

Anonyme Alkoholikere holder møder i mange byer i Danmark og det burde være muligt at finde et møde i nærheden af dig.