Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Alkoholproblemer og rådgivning

Email Udskriv


Alkoholproblemer


Alkoholproblemer. Er du, eller en du kender, ude i alkoholproblemer?  Det er ingen skam at have et alkoholproblem - det er en skam ikke at gøre noget ved det.
Alkoholproblemer rammer uden hensyn til status.
Alkoholproblemer kan være voldsomme og barske. Ofte tiltager alkohol problemerne, når der indtræffer begivenheder som sygdom, skilsmisse, arbejdsløshed, efterløn/pensionering eller lignende. Alkoholproblemer er ikke noget, der pludselig opstår, men et resultatet af en lang snigende proces.
Forbesøg på Behandlingscenter
Under et forbesøg får i alle oplysninger og mulighed for at beslutte om dette er den rigtige måde at løse alkoholproblemet på.
Brug et center der anvender Minnesota-modellen til at behandle alkoholproblemer, og omkring 80 % af de behandlede er konstateret ædru 1 år efter endt behandling.
Behandling kan derfor være vejen væk fra de alkoholproblemer, som belaster hele familien. På et behandlingscenter finder du et erfarent personale, der tæller tidligere alkoholmisbrugere, læger, psykiatere og psykologer. I samråd med dem kan vi finde vejen ud af den afhængiges alkoholproblemer. r.
 


Alkoholproblemer


Der eksisterer mange myter om alkoholproblemer. En almindelig opfattelse er at det skyldtes ydre årsager. Forkerte venner, for meget eller for lidt arbejde får skyld for alkoholproblemer. De pårørende forsøger at løse alkoholproblemer med løsning af praktiske opgaver. Fakta er at alkoholproblemer udspringer af den genetisk arvelige sygdom alkoholisme. Alkoholproblemer rammer alle samfundslag uanset indkomst.

Mange danskere drikker for meget og ca. 10 % får alkoholproblemer.
Ifølge Sundhedsstyrelsens drikker flere end 860.000 danskere mere end den anbefalet og får alkoholproblemer.
En almindelig misforståelse er at manden på bænken med alkoholproblemer er en alkoholiker. Alkoholproblemer og alkoholisme er to side af samme sag, flertallet af dem som søger hjælp for deres alkoholproblemer, har arbejde, familie og et godt netværk.