Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Alkoholmisbrug, følgesygdomme og sociale problemer

Email Udskriv

Alkoholmisbrug kan føre til en masse andre problemer - både fysiske og psykiske. Depression, forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme osv. kommer ofte i kraft af alkoholmisbrug. Så både pga. helbredet og ens sociale liv er det vigtigt at komme i alkoholbehandling.

De sociale problemer der kan opstå i kølvandet på et alkoholmisbrug er mangfoldige. Alkoholikere og deres pårørende lever et liv bestående af brudte løfte, løgne, manipulationer og sårede følelser.  Mange forsøger at komme ud af alkoholmisbruget vha. antabus, psykologhjælp og afrusning og andre former for alkoholbehandling, uden det giver resultater.

De første til at opdage et alkoholmisbrug er som oftest de pårørende mens de sidste er kolleger på arbejdspladsen. Alkoholikeren forsøger bedst muligt at holde alkoholmisbruget skjult for kolleger. Ud over at miste social anseelse, vil det økonomiske grundlag for alkoholikeren også krakelerer hvis jobbet ryger pga. alkoholmisbruget. Det kan være effektivt for en arbejdsgiver, at forsøge at få en misbruger i alkoholbehandling.

Et alkoholmisbrug rammer hårdt hos både alkoholikeren og familien og det er derfor vigtigt at familie og pårørende også er en del af alkoholbehandlingen. Alkohol rådgivningen kan altid kontaktes på tlf. 7025 1224 for råd og vejledning omkring alkoholmisbrug.