Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Alkoholmisbrug - en definition

Email Udskriv

Alkoholmisbrug defineres som en tilstand hvor man fortsat drikker, på trods af helbredsproblemer og de negative sociale konsekvenser som alkoholmisbruget har.

Der er en række kriterier der er med til at definerer et alkoholmisbrug. Man har et alkoholmisbrug:
- når man vælger at drikke frem for at udføre andre aktiviteter.
- når man opnår en tolerance over for alkoholens effekt.
- når man har en fysisk trang efter alkohol.
- når man drikker alkohol for at undgå abstinenser.
- når man ikke kan styre sin indtagelse af alkohol.
- når man bliver ved med at indtage alkohol selvom man har besluttet sig for at stoppe og ved at drikkeriet har negative konsekvenser.

Årsagen til et alkoholmisbrug kan ligge i sociale forhold. Men forskning har vist, at også genetiske forhold kan ligge til grund for et alkoholmisbrug. Der er nogle mennesker der er mere tilbøjelige til at blive afhængige end andre.

Hvis man selv har et alkoholmisbrug eller kender nogen der har det, er det vigtigt at søge rådgivning. Man kan ikke klare et alkoholmisbrug selv, og man kan ikke stoppe andres alkoholmisbrug alene.Det er også vigtigt at man sætter hurtigt ind mod et alkoholmisbrug hvis man opdager det. Der sker en form for tilvænning hos familiemedlemmer, hvor man til sidst på en måde accepterer alkoholmisbruget. Man håber på at alkoholmisbruget enten er i bedring eller kan styres.

Det er dog utroligt vigtigt at man kommer i behandling, så hvis du opdager venner, familiemedlemmer eller kolleger du frygter har et alkoholmisbrug eller hvis du frygter du selv er havnet i situationen, bør du søge hjælp. Mange vælger at søge hjælp hos lægen for deres alkoholmisbrug, men desværre er det ikke altid at de kan hjælpe mest effektivt. Nogle bliver sendt på en antabuskur, som yderst sjældent hjælper på længere sigt.

Derimod bør man få hjælp på behandlingscentre, hvor der bliver sat effektivt ind mod alkoholmisbruget ved hjælp af kognitiv terapi.

Hvis du ønsker mere information om hvad man kan gøre for at stoppe et alkoholmisbrug, kan behandlingscenteret Møllen kontaktes på tlf. 7026 1224.