Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Alkoholmisbrug Danmark

Email Udskriv

Alkoholmisbrug

Alkoholisme er landets største misbrugsproblem, men alligevel er det småt med fremskridt inden for behandling af alkoholmisbrug. Mange misbrugere kommer ikke i behandling før de har mistet familie og arbejde. Det er ofte arbejdspladsen, der er den sidste instans, der falder, og dermed også ofte et vendepunkt for alkoholikeren.

De fleste alkoholikere danner en facade, så de altså på overfladen lever et normalt liv, indtil det hele krakelerer, typisk efter 8-10 års alkoholmisbrug. Derefter tager afhængigheden gerne overhånd, og det bliver stadigt sværere at få et normalt liv til at fungere, og holde facaden oppe. I sidste ende står alkoholikerens valg mellem et behandling eller videre nedtur med alkoholproblemet med alt hvad det indebærer som tab af familie, venner, arbejdsplads osv.

Ofte kan det være svært at se omfanget af et alkoholproblem udefra. Sundhedsstyrrelsen siger at omkring 600.000 personer i Danmark har et kritisk forbrug af alkohol, og heraf 190.000 et direkte skadeligt forbrug. Der er dog kun ca. 10 procent af dem, der er i alkoholbehandling i øjeblikket, hvilket betyder at 90 procent af alle alkoholikere i Danmark ikke får hjælp med deres problem.