Alkoholforgiftning

Udskriv

Alkoholforgiftning

Alkoholforgiftning kan inddeles i disse fire kategorier: Beruselse, patologisk rus, blackouts og alkoholisk koma.

Beruselse: For ikke-alkoholikere vil en promille på 1,5 medføre moderate forgiftningssymptomer, 2,5 medfører svære symptomer, og større doser over en promille på 4 giver risiko for livsfare.

Patologisk rus: Hos enkelte personer virker alkohol meget opstemmende. Selv om disse personer kun har drukket en lille mængde alkohol, kan de komme i en psykoselignende tilstand. De kan blive voldelige og efterfølgende ikke huske noget om, hvad de har foretaget sig under rusen. Årsagen til denne tilstand mener man kan være en øget følsomhed for alkohol. Men også epilepsi og tidligere hjerneskader kan være årsagen.

Blackouts: Blackouts er, når man har hukommelsessvigt efter en svær beruselse. Man har svært ved at huske længerevarende begivenheder, mens man har været påvirket af alkohol. Personer, der får blackouts, har ofte ikke virket særligt alkoholpåvirkede overfor omgivelserne.

Alkoholisk koma: Ved et alkoholisk koma er man dybt bevidstløs med en blussende ansigtskulør. Man lugter kraftigt af alkohol, og vejrtrækningen kan være besværet. Alkoholisk koma er en livsfarlig tilstand, som er yderst alvorlig.