Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Alkoholbehandling tlf. 70 26 12 24 - Det virker bedst, når hele familien behandles

Email Udskriv

Alkoholbehandling - Det virker bedst, når hele familien behandles

 

Rådgivning om alkoholbehandling:mll-efterr_web

Tlf. 70 26 12 24 begin_of_the_skype_highlightingend_of_the_skype_highlighting

Link: http://alkohol-afvænning.dk/alkoholbehandling 

 

Det virker bedst, når hele familien behandles

Marianne Pilegaard, journalist i Blå Kors Danmark.

Når en eller begge forældre drikker, påvirker det hele familien, især børnene. Derfor skal både den afhængige og familien behandles.

- Det er vigtigt, at alle i familien får støtte til at tale om de problemer, som misbruget giver dem hver i sær, siger leder af Blå Kors Behandlingscenter Taastrup, Helle Kjær.

Børn, partnere og forældre til alkoholmisbrugere er ofte lige så fysisk og psykisk belastede som den, der drikker. Det er alkoholbehandlere og sundhedspersonale blevet mere opmærksomme på de senere år. Alkoholproblemer handler både om en persons afhængighed og familieforhold.

- Faktisk kalder vi en familie afhængig eller alkoholisk, når misbruget og misbrugeren bliver familiens omdrejningspunkt. Når børn og forældres kommunikation og aktiviteter både hjemme og ude styres af drikkeriet og misbrugerens tilstand, forklarer leder af Blå Kors Behandlingscenter Taastrup, Helle Kjær.

 

Hjælp til at tale sammen

Benægtelse og fortrængning af alkoholmisbruget har ofte været dominerende i en familie, hvor en eller begge forældre drikker.

- Derfor er det vigtigt, at alle i familien får støtte til at tale om de problemer, som misbruget giver dem hver især, siger Helle Kjær.

Børnene er for eksempel ofte ensomme og isolerede og føler sig forkerte i forhold til kammeraterne. Samtidig føler mange børn sig ansvarlige for at få deres forældre til at holde op med at drikke. Det har de brug for at tale med en vidende voksen og deres far og mor om.

- Men når familielivet i årevis har været præget af, at årsagen til problemerne var tabu, har både børn og voksne brug for hjælp til at bryde det mønster, forklarer Helle Kjær.

 

Afhængighed og familieforhold er forbundne

En persons alkoholmisbrug kan skade alle i familien, men familien kan også være med til at trække et menneske ud af et alkoholmisbrug og forebygge, at vedkommende får tilbagefald.

- Gode familieforhold og et velfungerende parforhold kan både hjælpe en alkoholafhængig person til at drikke mindre og øge vedkommendes chance for at gennemføre en behandling, fordi familien og partneren skubber på og støtter, forklarer Marc Krabbe-Sørensen, der er leder af Blå Kors Behandlingscenter i Bjæverskov.

- Hvis de pårørende får terapi, selvom den, der drikker, ikke er i behandling, bliver alkoholmisbrugeren motiveret til at søge alkoholbehandling.

 

Familiebehandling forebygger

Ud over at forbedre chancen for, at den voksne komme ud af sit alkoholmisbrug, så forebygger familiebehandling, at børnene selv ender i et misbrug som voksne. Ifølge Sundhedsstyrelsen er 40 procent af alle alkoholmisbrugere vokset op med forældre, som drak. Derudover har børn af alkoholmisbrugere tre gange så stor risiko for at blive indlagt på en psykiatrisk afdeling.

- Derfor er det lige så vigtigt at behandle børn og andre pårørende som at hjælpe den afhængige til at blive ædru. Ved at hjælpe børnene forebygger vi, at de selv begynder at drikke eller får andre problemer, siger Marc Krabbe-Sørensen.

Kopi hope.dk

 

 

AlkoholbehandlingForsamtale_stue-WEB

Alkoholbehandling efter de 12 trin AA

Den enkeltes alkoholbehandling tager udgangspunkt i at man erkender sit misbrug, og forstår dets konsekvenser. At man genkender og håndterer benægtelse, og får redskaber til at håndtere disse. Følelser og personlige vaner afklares, advarselstegn på tilbagefald identificeres, således at du mens du er i alkoholbehandling, får øvelse i at takle disse situationer.

PÅ behandlingscenteret Møllen bruger de kognitiv og systemisk terapi i deres alkoholbehandling i form af enkelt samtaler og gruppeterapi. Formålet under en alkoholbehandling er at træne personlige færdigheder og lære at håndtere situationer, der er forbundet med den enkeltes misbrug. Alkoholbehandling hjælper alkoholikeren med at forstå sine reaktioner i forskellige situationer.

Hvis du gerne vil vide mere om Alkoholbehandling så ring på Møllens døgntelefon: 70 26 12 24

 

Rådgivning om alkoholbehandling:

Tlf. 70 26 12 24 begin_of_the_skype_highlighting          end_of_the_skype_highlighting

Link: http://alkohol-afvænning.dk/alkoholbehandling

  

Link: Alkoholmisbrug:
http://da.wikipedia.org/wiki/Alkohol
http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Kemi/Organisk_kemi_og_stoftyper/Alkohol
http://www.netstof.dk/ordforklaring.asp?AjrDcmntId=26