Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Store besparelser på alkoholafvænning - tlf. 70261224

Email Udskriv

Store besparelser på alkoholafvænning

Forsamtale_stue-WEB

  

De sidste tre år er hele 67 % færre alkoholikere kommer i døgnbehandling for deres misbrug. Det viser en stikprøveundersøgelse, som DR København har lavet blandt hovedstadskommunerne.

Undersøgelsen viser, at de fleste af kommunerne henviser alkoholikerne til ambulant alkoholafvænning, i stedet for at sende dem i døgnbehandling. De spare simpelthen på alkoholikerenes bekostning.
Henrik Appel Esbensen (S), der er medlem af Borgerrepræsentationen i København og souchef på en institution for hjemløse i Taastrup, er meget kritisk overfor kommunernes beslutning om at spare på døgnbehandling af alkoholikere.


- Man kan ikke bede en hjemløs, som ligger på gaden, om at gå hen til et ambulatorium to gange om ugen. Det giver ikke nogen mening. Det giver mening at give folk et rigtigt, koncentreret døgnbehandlingsforløb, siger han til DR København.

Alkoholikere har ofte både store psykiske og sociale problemer

 

Alkoholikere har ofte både store psykiske og sociale problemer. Derfor har de ofte brug for intensiv døgnbehandling og massiv støtte for at komme ud af deres afhængighed.

Det koster ca. 1500 kr. i døgnet at komme i døgnbehandling, mens den ambulante behandling for alkoholmisbrug koster omkring 100 kr. i døgnet. Alligevel mener Henrik Appel Esbensen at det er en god investering. For hvis man ikke hjælper dem ud af deres alkoholmisbrug, bliver det meget dyrere på længere sigt, mener han.

- På den lange bane vil de jo blive i deres misbrug. Det vil sige, de vil bo på herberger, på institutioner og på gaden. De vil blive indlagt på hospitalerne og sidde i dommervagten og i fængsel, siger Henrik Appel Esbensen.

At færre alkoholikere kommer i døgnbehandling for deres alkoholproblem, bekymrer også Socialdemokraternes sundhedsordfører på Christiansborg, Sofie Hæstorp Andersen.

- Det, vi ser lige nu i nogen kommuner, er, at dem man sender afsted til døgnbehandling, det er kvinder med børn, for der mener kommunerne, at der er et fremtidsperspektiv. Mens John nede på bænken må undvære døgnbehandling, selv om han har brug for det, siger hun.

 

Ambulant behandling er i mange tilfælde bedre, mener Anny Winther (V)

 

- Men ambulant behandling er i mange tilfælde bedre - også til de svært belastede alkoholikere - fordi det hjælper dem til en ny og bedre hverdag, siger Anny Winther (V), der er formand for social og sundhedsudvalget i Kommunernes Landsforening.


- Det er jo langt bedre at hjælpe borgeren, der hvor borgeren er. Hvis det er en borger, der har store psykiske eller sociale problemer oveni sit misbrug, så er det jo langt bedre, at man laver et tilbud, som gør, at borgeren kan komme til at fungere eventuelt i et eget botilbud, siger Anny Winther til DR København.


Anny Winther understreger dog overfor DR København, at der altid skal være mulighed for at sende de alkoholikere, der har de største alkoholproblemer, afsted i døgnbehandling.


- Jeg lægger vægt på, at man også gør det i nærmiljøet, at man får skabt nogle nye netværk for den borger, der måske også har ensomhed som en voldsom stor del af sit problem. Og det er faktisk ganske effektfuldt, samtidig med at man også behandler for det misbrug, der nu er, siger hun.

 

Vil man gerne vide mere om alkoholafvænning kan man ringe på tlf.70261224

Der findes alkoholafvænning over hele Danmark:

Albertslund, Allerød, Allingåbro , Ballerup , Birkerød , Bjergsted , Bogense , Bramsnæs , Brøndby Dianalund , Dragør ,  Esbjerg , Faaborg ,Fakse , Farum , Fredensborg-Humlebæk , Fredericia , Frederiksberg , Frederiksborg , Frederikssund , Frederiksværk , Fuglebjerg , Gentofte , Givskud , Gladsaxe , Glostrup , Greve , Græsted-Gilleleje , Gørlev  , Haderslev , Haslev , Helsinge , Helsingør , Herlev , Herning  ,Hillerød , Hjørring , Holbæk , Hornbæk , Horsens  , Hundested , Hvalsø , Hvidovre , Høje-Taastrup , Høng , Hørsholm , Ikast ,  Ishøj ,  Jyderup , Jægerspris , Kalundborg,  ,Korsør , København ,  Køge , Langebæk , Ledøje-Smørum , Lejre  , Liseleje, Odense , Præstø , Ramsø , Ribe , Ringsted , Roskilde ,  Rødovre , Rønnede , Rørvig , Skibby , Skælskør , Skævinge , Slagelse , Slangerup , Solrød , Sorø ,  Stege ,  Stenlille , Stenløse , Stevns , Svinninge , Søllerød , Tisvilde , Tølløse , Tårnby , Vallensbæk , Vangede , Vanløse , Varde, Vejle, Vordingborg , , Værløse , Ølstykke , Åbenrå , Ålborg , Århus, Århus C, København C København N , Sjælland, Fyn og Jylland

Link: Alkoholmisbrug:

 
http://da.wikipedia.org/wiki/Alkohol
http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Kemi/Organisk_kemi_og_stoftyper/Alkohol
http://www.netstof.dk/ordforklaring.asp?AjrDcmntId=26

 

Minnesotamodellen - Alkoholbehandling tlf.70261224

Email Udskriv


Minnesotamodellen
Minnesotamodellen

 

Alkoholisme behandlet efter Minnesotamodellen

Man bruger betegnelsen Minnesota her i Norden, fordi behandlingen opstod i den verdensdel, dvs. i staten Minnesota, USA.

Behandlingsmetoden bygger på at man ser alkoholisme som en sygdom, og at den medføre både fysiske, psykiske og sociale problemer. Anonyme Alkoholikere og AA´s 12 trins program er en vigtig del af behandlingsfilosofien.   

Behandlingsmetoden bygger også på at alkoholisme er en kronisk sygdom, og at man derfor aldrig kan lære at drikke socialt igen uden at det vil få fatale følger.   

Man er nød til at ændre sin gamle livsstil som alkoholiker, og indstille sig på en ny livsform, hvori alkohol og andre rusmidler har en betydelig plads. Et nyt liv som ædru alkoholiker skal begynde.

Afholdenhed på livstid kan medføre store frustrationer og angst, hos alkoholikeren. Derfor er en vigtig ting man lære i behandlingen, 1. dags princippet. Det går ud på at alkoholikeren lover sig selv at være ædru en dag af gangen. Og dagen i morgen kan man ikke gøre noget ved, og når den kommer så hedder den dag den 1. dag.

Man skal holde op med at finde syndebukke alle andre steder, og være 100% ansvarlig for sit eget liv. For at bibeholde den opnåede ædruelighed efter alkoholbehandling er det vigtig at have et godt forhold til Anonyme Alkoholikere.  

Man ser alkoholisme som en familiesygdom, og derfor skal familien også i behandling. De pårørende til alkoholikeren har mulighed for at deltage i en familiebehandling, hvor personalet er særligt uddannet til at hjælpe dem igennem de problemer, som har bygget sig op under alkoholikerens alkoholmisbrug.
 

 

Personalet er ædru alkoholikereMllen_terresse_god-Frdig-Web

Anonyme Alkoholikere (AA) var et frivilligt program, og for alkoholikeren noget af det vigtigste der holdte ham ædru. Kammeratskabet i AA hjalp mange til ædruelighed. I AA´s filosofi er det nødvendigt at ”bringe budskabet videre”, dvs. at finde vejen ud af afhængigheden, ved hjælp af andre ædru alkoholikere. Det var på grund af denne filosofi at AAerne var parate til at arbejde med alkoholikere. De så det som en hjælp til deres egen ædruelighed.   

Der fandtes naturligvis læger, psykiatere, sygeplejersker, sygehjælpere, præster, socialrådgivere og psykologer på behandlingscentrene i Minnesota. Disse professionelle findes stadigvæk på behandlingscentrene. Men de havde fundet ud af, at ædru alkoholikere, som også var medlemmer af AA, kunne bruges som bindeled imellem patienterne og det øvrige personale. De ædru alkoholikere opnåede hurtigt en fortrolighed, som de professionelle specialister forgæves havde forsøgt at opnå.

På utrolig kort tid, var der mange ædru alkoholikere blandt personalet, og da myndighederne i Minnesota i året 1954 gav tilladelse til at definere ansættelsesstillinger som "behandlere i alkoholisme", blev det de ædru alkoholikere, der kom til at få stillingerne. Deres livsholdning og filosofi, som de havde fået i AA, påvirkede hele behandlingsprogrammer. Det øvrige personale og patienterne lærte om AA's livsanskuelse.

Det viste sig at ædru alkoholiker som havde opnået en god og stabil hverdag, og medvirket i AA, kunne påtage sig jobbet som behandler, reagerede patienterne mere åbent og ærligt.


Hvis man gerne vil have rådgivning om Alkoholbehandling og Minnesotamodellen kan man altid ring på tlf.70261224

 

Man kan komme i behandlingen over hele landet f.eks. Aalborg, Århus, Kolding, Esbjerg, Odense, København osv…  

 

Gravid, alkohol og antabus - tlf. 70261224

Email Udskriv

Gravid, alkohol og antabus - tlf. 70261224

Have_god_WEB

Alkohol kan have alvorlige konsekvenser for et ufødt barn, også selvom man kun drikker lidt. Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor at gravide kvinder undgår alkohol. Dette gælder også kvinder som prøver at blive gravide, da man jo aldrig helt ved hvornår man bliver det.

 

Alkohol under graviditeten er skadeligt

Dit ufødte barn er meget følsom overfor alkohol og alkoholens skadelige virkninger. Hos mødre som har haft et stort alkoholforbrug har børn hyppigere problemer som, væksthæmninger, føtalt alkoholsyndrom og misdannelser. Hvilket man ikke ser så tit hos børn hvis mødre der ikke har drukket mere end en genstand af gangen under graviditeten, eller slet ikke har drukket.

 

Indtagelse af alkohol kan giver aborter

Der er en forhøjet risiko for at føde for tidligt, moderkageløsning og spontane aborter hos kvinder med højt alkoholforbrug. Man ser også hyppigere mangler i barnets mentale og motoriske udvikling hos børn af mødre med et højere alkoholforbrug end Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Det er bedst slet ikke at indtage alkohol under graviditeten, da der allerede ved 1-2 genstande om dagen er en øget risiko for f.eks. abort. 

En enkelt skader vel ikke?

Det er omdiskuteret om et lille alkoholforbrug på få genstande om ugen har skadelige effekter. Man kan ikke udelukke, at det kan påvirke f.eks. hjernens udvikling hos det lille ufødte barn. Tænk på at et foster optager alkohol gennem moderkagen og får dermed samme alkoholpromille som sin mor. Man kunne jo aldrig drømme om at give sit lille spædbarn hvidvin i sutteflasken, heller ikke selvom det bare er en genstand. 

 

Har du brug for hjælp med dit alkoholforbrug?

Alkohol er skadeligt både for dit barn men også for dig selv. Hvis du har svært ved at slippe alkoholen er det meget muligt at du har et alkoholproblem. Der er mange muligheder for alkoholbehandling i Danmark, men Minnesota modellem er klar den med de bedste resultater. Antabus er sjældent vejen ud af et alkoholmisbrug, men tit bare en forlænger. Man bliver nemlig ikke behandlet med antabuspillen, men trækker bare tiden ud til man til sidst går i behandling, eller dør af sit misbrug.  

Minnesotabehandlingens grundpiller er: 

·         Betragtningen af alkoholisme som en sygdom.

·         Det terapeutiske miljø: ædru alkoholikere behandler aktive alkoholikere under åbne og trygge forhold.

·         Relationen til AA, Anonyme Alkoholikeres 12 trins-program.

·         Alkoholisme betragtet som en familiesygdom.

Der findes Minnesotabehandling over hele Danmark fx. :

Aalborg, Albertslund , Allerød, Allingåbro , Ballerup , Birkerød , Bjergsted , Bogense , Bramsnæs , Brøndby Dianalund , Dragør ,  Esbjerg , Faaborg ,Fakse , Farum , Fredensborg-Humlebæk , Fredericia , Frederiksberg , Frederiksborg , Frederikssund , Frederiksværk , Fuglebjerg , Gentofte , Givskud , Gladsaxe , Glostrup , Greve , Græsted-Gilleleje , Gørlev  , Haderslev , Haslev , Helsinge , Helsingør , Herlev , Herning  ,Hillerød , Hjørring , Holbæk , Hornbæk , Horsens  , Hundested , Hvalsø , Hvidovre , Høje-Taastrup , Høng , Hørsholm , Ikast ,  Ishøj ,  Jyderup , Jægerspris , Kalundborg,  ,Korsør , København ,  Køge , Langebæk , Ledøje-Smørum , Lejre  , Liseleje ,  Lyngby-Taarbæk ,  ,  Nakskov , Næstved , Odense , Præstø , Ramsø , Ribe , Ringsted , Roskilde ,  Rødovre , Rønnede , Rørvig , Skibby , Skælskør , Skævinge , Slagelse , Slangerup , Solrød , Sorø ,  Stege ,  Stenlille , Stenløse , Stevns , Svinninge , Søllerød , Tisvilde , Tølløse , Tårnby , Vallensbæk , Vangede , Vanløse , Varde, , Vordingborg , , Værløse , Ølstykke , Åbenrå , Ålborg , Århus, Århus C, København C København N , Sjælland, Fyn og Jylland

 

Fakta om alkohol

http://dagenssundhed.dk/index.php/Alkohol/Hvad-er-sandt-og-hvad-er-skroener-om-alkohol.html
http://www.laenken.dk/fakta_om_alkohol.6
http://www.altomalkohol.dk/Topnavigation/Fakta_om_alkohol.aspx
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkohol.htm
http://www.scumdoctor.com/Danish/first-aid/alcohol-poisoning/Facts-About-Alcohol-Poisoning.html
http://iform.dk/kost/kost-og-sundhed/fup-eller-fakta-om-alkohol

Graviditet og alkohol
http://www.denbedstestart.dk/en/GraviditetOgAlkohol.aspx
Børn, familier og alkohol
http://www.boerneinfo.dk/dine+rettigheder/alkohol
Lægemidler og alkohol
http://helse.dk/2003/09/10/lægemidler-og-alkohol-en-farlig-cocktail/

 


Side 9 ud af 40