Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Antabus Tlf.70 26 12 24

Email Udskriv

Antabus Tlf.70 26 12 24Forsamtale_stue-WEB

Hvordan virker antabus?

Når man tager antabus går tabletten ind og hæmmer et bestemt trin i leverens nedbrydning af det alkohol man har drukket. Den søger for at mellemprodukterne i nedbrydningen, acetaldehyd, bliver i kroppen og giver en nogle symptomer som er meget ubehagelige, alt efter hvor meget alkohol man har indtaget.
i de fleste tilfælde vil reaktionen vise sig i løbet af 5-10 minutter efter man har indtaget alkohol. Der kan komme en reaktion op til 14 dage efter, man har taget den sidste tablet.
Det er meget forskelligt fra person til person, hvor meget alkohol, der skal til, før de ubehagelige reaktioner viser sig. Hos de fleste skal der ikke mere end 1g alkohol til, før de kommer.

 

Alkoholikere spørger selv efter antabus

Den udbredte brug af antabus i Danmark betyder også, at misbrugerne efterspørger pillen. Det kan være fordi den for dem er synonym med alkoholbehandling, og det kan derfor være svært helt at undgå at give dem antabus. Men de risikerer at få et nederlag på den konto, fordi de efter en mislykket antabuskur konkluderer, at der så ikke er nogen alkoholafvænning, der kan hjælpe dem ud af deres alkoholmisbrug.

 

Delte meninger om Antabus som behandling

Lænken er et sted hvor man bruger antabus som en del af behandlingen. De har foreninger og ambulatorier over det meste af landet. Her udlever man antabus som en del af behandlingen. Alkoholikeren skal tage antabus under overvågning, og samtidig er der tilbud om socialt samvær med andre alkoholmisbrugere.

- Antabus er en god støtte, fordi man bliver syg af at drikke, når man får den, og den er også god at have i lommen, når man er stoppet med behandlingen, men måske bliver fristet. Ni ud af 10 falder i igen, men vi er altid parate til at hjælpe dem tilbage på sporet, siger Vibeke Jacobsen, der efter syv år som formand for Lænken netop er trådt tilbage.

Henrik Thiesen deler bestemt ikke Vibeke Jacobsens holdning til antabus.

 

- Det er trist at have den holdning, at alkoholmisbrug og behandling bare er én lang cyklus, hvor antabusen bliver brugt til at give folk lidt fred, men hvor de ikke får egentlig behandling, siger Henrik Thiesen.

 

Kun 2 % skønnes at have glæde af antabusbehandling

50 % af alt antabus som bliver fremstillet bliver brugt i Danmark. Antabus er et meget udbredt fænomen i Danmark, og er næsten blevet et synonym for alkoholbehandling. Antabusbehandlingen har nogle utroligt dårlige resultater, og det skydes til kun ca. 2 % der får noget ud af behandlingen. Et alternativ til antabus er Minnesotabehandling. Ved denne form for alkoholbehandling er der nogle langt bedre resultater. Alkoholisme kan nemlig ikke behandles med en tablet.

For mere rådgivning om antabus og alkoholbehandling i Danmark:

Tlf.70 26 12 24

Link: www.alkohol-afvænning.dk/antabus-behandling

 

Link: Alkoholmisbrug:
http://da.wikipedia.org/wiki/Alkohol
http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Kemi/Organisk_kemi_og_stoftyper/Alkohol
http://www.netstof.dk/ordforklaring.asp?AjrDcmntId=26

 

Hver femte ældre tager lykkepiller

Email Udskriv

Hver femte ældre tager lykkepillerS_WEB

De ældre får udskrevet over tre gange så mange lykkepiller på recept, som resten af den danske befolkning.

 

God forretning

Det danske firma Lundbeck sidder på halvdelen af salget af lykkepiller i Danmark
Omsætningen i 1999 var på 4,2 mia. kr., og det rene overskud lød på 604 mio. kr.
I USA er salget steget med 91 procent, så firmaet nu står for hver 10. pakke lykkepiller, der sælges. I første halvdel i år steg firmaets omsætning med 36 pct.

 

Lægemiddelstyrelsen har lavet en undersøgelse af 165.000 recepter på lykkepiller

En stor del af de ældre i den danske befolkning tager lykkepiller. Hver femte kvinde over 85 år får lykkepiller. Og de ældre får generelt udskrevet tre gange så mange lykkepiller, som resten af befolkningen gør.


Lægemiddelstyrelsen har lavet en undersøgelse af 165.000 recepter på lykkepiller, som de danske læger udskrev i 1999.
Undersøgelsen viser også, at der er over dobbelt så mange ældre med depressioner i forhold til de 5 til 10 % der er i befolkningen generelt. Og at det altså ikke længere er de unge der står for den største del af recepterne.


Lykkepiller kan behandle milde og moderate depressioner og stoppe angst- eller voldsomme grådanfald.


»Det er muligt, at man udskriver præparaterne til nogle ældre, selv om de ikke reelt har en depression. Men man skal selvfølgelig forsøge at skelne mellem reel psykisk sygdom og sociale problemer eller sorg« siger overlæge på gerontopsykiatrisk afdeling på Psykiatrisk Hospital i Risskov, Søren Juul Nielsen.


Afgørelsen ligger i langt de fleste tilfælde hos de praktiserende læger. Det er nemlig dem som møder patienterne til hverdag. Og det er ikke let at se på en person, om det er tristhed og ensomhed, der er tale om, eller om det er en depression.


»Man kan ikke på samme måde som med andre sygdomme tage en blodprøve eller et røntgenbillede. Afgørelsen kommer an på et skøn, hvilket selvfølgelig åbner for risikoen for fejlskøn« siger Frede Heilberg, praktiserende læge og formand for praksisudvalget i Københavns Amt.


»Mange ældre er gået på pension og troede, det skulle være lykken. Det er det ikke altid. Mister de så også deres partner og bliver alene, så stiger risikoen for, at de får det dårligt« siger Frede Heilberg.


Han er dog ikke nervøs ved at udskrive lykkepiller til en ældre, hvis han tror, det måske kan hjælpe. Patienten får pillerne i fire uger, og hvis det gør humøret bedre, ser han sin opgave som løst.
»Så er det måske ikke så vigtigt, om der er blevet konstateret en depression eller ej« siger han.


Når lykkepillerne virker, gør de patienten i bedre humør, giver initiativ, skærper appetitten og forbedrer søvnen. Og hvis man spørger Frede Heilberg så har pillerne næsten ingen bivirkninger.


»Men selvfølgelig skal man have en grund til at give dem. Vi behøver ikke ligefrem fodre medicinalindustriens kasser« siger overlæge Søren Juul Nielsen, der generelt mener, at man ikke er god nok til at medicinere mod psykiske lidelser og at flere derfor går rundt uden behandling.

 

Medicinafvænning og Lykkepiller

Lykkepiller er et meget misvisende navn, man bliver ikke lykkelig af at spise lykkepiller. Udtrykket lykkepiller er opfundet af en smart sælger på en medicinfabrik. En mere korrekt beskrivelse for lykkepiller er antidepressiv-medicin. Når man er på lykkepiller kan det være svært at stoppe igen, og det er derfor nødvendigt at få hjælp til nedtrapning af lykkepiller. Man skal altid snakke med egen læge eller en anden professionel behandler indenfor området før man stopper med at tage lykkepiller.

For rådgivning om medicinafvænning og lykkepiller:

Tlf.70261224

Link: www.mollen.dk/medicin-lykkepiller 

 

Der findes rådgivning om medicinafvænning og lykkepiller over hele Danmark:

Århus, Aalborg, Albertslund , Allerød, Allingåbro , Ballerup , Birkerød , Bjergsted , Bogense , Bramsnæs , Brøndby Dianalund , Dragør ,  Esbjerg , Faaborg ,Fakse , Farum , Fredensborg-Humlebæk , Fredericia , Frederiksberg , Frederiksborg , Frederikssund , Frederiksværk , Fuglebjerg , , Greve , Græsted-Gilleleje , Gørlev  , Haderslev , Haslev , Helsinge , Helsingør , Herlev , Herning  ,Hillerød , Hjørring , Holbæk , Hornbæk , Horsens  , Hundested , Hvalsø , Hvidovre , Høje-Taastrup , Høng , , Jægerspris , Kalundborg,  ,Korsør , København ,  Køge , Langebæk , Ledøje-Smørum , Lejre  , Liseleje ,  Lyngby-Taarbæk ,  ,  Nakskov , Næstved , Odense , Præstø , Ramsø , Ribe , Ringsted , Roskilde ,  Rødovre , Rønnede , Rørvig , Skibby , Skælskør , Skævinge , Stege ,  Stenlille , Stenløse , Stevns , Svinninge , Søllerød , Tisvilde , Tølløse , Tårnby , Vallensbæk , Vangede , Vanløse , Varde, , Vordingborg , , Værløse , Ølstykke , Åbenrå , Ålborg , Århus, Århus C, København C København N , Sjælland, Fyn og Jylland

 

Alkoholbehandling Århus tlf.70261224 - Børnefamilier

Email Udskriv

Alkoholbehandling Århus tlf.70261224 - BørnefamilierMllen_sne-web

Alkoholmisbrug i børnefamilier rammer altid ekstra hårdt, fordi børn har utrolig svært ved at forstå begrebet alkoholisme. Alle forældre vil selvfølgelig deres børn det bedste i verden, men når der er et alkoholproblem indenfor hjemmets fire vægge, går det ofte hårdest ud over de små. Selvom man som forældre har de bedste intentioner, er det umuligt at beskytte børnene helt fra virkelighedens alvor.  

Alkoholbehandling Århus

Alkoholbehandling i Århus(tlf.70261224) har lavet et specielt tilbud til familier med børn. Det er vigtigt at de pårørende deltager i familiebehandling, da de er meget berørte af den afhængiges adfærd, som de har overværet. Det er meget hårdt at være vidne til et alkoholmisbrug. Rollen som vidne er fyldt med tvivl, uvished, håb og tro, og ofte efterfulgt af mange skuffelser. De fleste har meget svært ved at gennemskue misbrugerens manipulerende løgne og benægtelser, alt imens alkoholproblemet bare vokser. Det er derfor vigtigt for familien at deltage aktivt i alkoholbehandlingen, for at genvinde tilliden til sig selv og den afhængige.  

  

Alkoholbehandling er den eneste løsning

Alkoholisme kan føre til en masse lidelser, hvis man ikke kommer i alkoholbehandling i tide, såsom:

  • Forhøjet blodtryk
  • Hjertekarsygdomme
  • Depression

 

Depression

Alkoholikeren drikker ofte fordi han eller hun har en depression. Men depression er også ofte en følge af et alkoholmisbrug. Alkoholikeren og familien er fanget i en ond cirkel, hvor Antabus, psykolog og afgiftning forsøges uden at give nogen som helst form for varige resultater.

Det er okay at sige fra!

Grete Odder Nielsen, leder af Guldborgsund Kommunes Center for Afhængighed siger:

”Et alkoholmisbrug skader også andre mennesker og ikke mindst de nærmeste. Det er de fleste, der drikker for meget, ikke bevidste om, men når vi begynder at tale om det, så kan de godt se, at det er rigtigt. Jeg har endnu ikke mødt nogen, som ikke har taget det til sig”

”Meningen er også, at vi vil give folk den samme tilgang til alkohol, som til rygning – at det er noget, man har lov til at sige fra overfor. Ligesom det er legalt at sige, jeg vil ikke være sammen med folk, der ryger, skal det være legalt at sige, jeg vil ikke være sammen med folk, der drikker”

Konsulent Rafai Attai, som arbejder med narko- og alkoholmisbrug på KL’s kontor for social- og sundhedspolitik, fortæller:

”Jeg tror, der er ved at ske det samme på alkoholområdet, som der skete med rygning. Vi vil ikke længere acceptere, at det går ud over andre”

 

Hvis du gerne vil vide mere om alkoholbehandling i Århus og familiebehandling:

Tlf.70261224

Link:  http://alkoholbehandling-københavn.dk/aarhus-alkoholbehandling-tlf-7026-1224

 

 

 Der findes alkoholbehandling over hele landet:

København, Århus, Odens, Esbjreg Vejle, Aalborg, Albertslund , Allerød, Allingåbro , Ballerup , Birkerød , Bjergsted , Bogense , Bramsnæs , Brøndby Dianalund , Dragør ,  Esbjerg , Faaborg ,Fakse , Farum , Fredensborg-Humlebæk , Fredericia , Frederiksberg , Frederiksborg , Frederikssund , Frederiksværk , Fuglebjerg , Gentofte , Givskud , Gladsaxe , Glostrup , Greve , Græsted-Gilleleje , Gørlev, Ringsted  , Haderslev , Haslev , Helsinge , Helsingør , Herlev , Herning  ,Hillerød , Hjørring , Holbæk , Hornbæk , Horsens  , Hundested , Hvalsø , Hvidovre , Høje-Taastrup , Høng , Hørsholm , Ikast ,  Ishøj ,  Jyderup , Jægerspris , Kalundborg,  ,Korsør , København ,  Køge , Langebæk , Ledøje-Smørum , Lejre  , Liseleje ,  Lyngby-Taarbæk , Nykøbing  ,  Nakskov , Næstved , Odense , Præstø , Ramsø , Ribe , Ringsted , Roskilde ,  Rødovre , Rønnede , Rørvig , Skibby , Skælskør , Skævinge , Slagelse , Slangerup , Solrød , Sorø ,  Stege ,  Stenlille , Stenløse , Stevns , Svinninge , Søllerød , Tisvilde , Tølløse , Tårnby , Vallensbæk , Vangede , Vanløse , Varde, , Vordingborg , , Værløse , Ølstykke , Åbenrå , Ålborg , Århus, Århus C, København C København N , Sjælland, Fyn og Jylland

 

  

DR om alkohol
http://www.dr.dk/dr2/alkohol

TV2 om alkohol
http://google.tv2.dk/?cx=016896774740131351559%3A_4fu6oc1l94&cof=FORID%3A9&ie=ISO-8859-1&q=alkohol&sa=S%F8g

Bøger om alkohol
http://www.litteratursiden.dk/lister/misbrug-alkohol
http://www.sundhedsplejersker.dk/7133

 


Side 7 ud af 40