Alkoholbehandlingscenter

 

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

2,5 millioner mennesker dør hvert år af alkoholmisbrug - Alkoholafvænning tlf.70261224

Email Udskriv

2,5 millioner mennesker dør hvert år af alkoholmisbrug - Alkoholafvænning tlf.70261224mll-efterr_web

Der er nu kommet tal på, hvor mange mennesker der årligt dør af druk verdens over. 2,5 millioner mister hvert år livet på grund af virkningerne fra et for stort alkoholforbrug. Dette gør alkohol til verdens største dræber i stedet for aids. Det viser en rapport fra FN's verdenssundhedsorganisation, WHO.

 

"Alkoholforbrug er specielt fatalt for yngre årgange, og alkohol er samtidig den mest udbredte risikofaktor for dødsfald blandt mænd mellem 15 og 59 år" står der i rapporten, der er en global status på alkohol og sundhed.


WHO's lavede sin sidste rapport om alkohol i år 2004. I denne nye rapport oplistes 60 forskellige sygdomme og skader, som kan forbindes til et alkoholforbrug:

 • Skrumpelever
 • Epilepsi
 • Forgiftninger
 • Trafikulykker
 • Vold
 • Brystkræft
 • Strubekræft
 • Leverkræft

 

Dødsfald skyldes økonomisk vækst


De stigende alkoholrelaterede dødsfald skyldes, ifølge WHO, at mange personer i de nye økonomiske vækstlande, har fået flere penge til at købe øl og spiritus.

De økonomiske vækstlande (BRIK-lande):

 • Brasilien
 • Rusland
 • Indien
 • Kina  

Organisationen peger på, at den mest effektive måde at få ungdommen til at begrænse sit forbrug af alkohol på er - højere priser på alkohol og højere skatter.

"Der er ikke nok lande, der bruger disse effektive muligheder til at forbygge dødsfald, sygdom og skader som kan tilskrives alkoholforbrug" skriver WHO.

 

Alkoholafvænning

En anden måde at rede liv på er alkoholafvænning. Man skal ind og stoppe misbruget inden alkoholismen tager livet fra en. Der er alt for lidt fokus på dette område og alt for mange dårlige alternativer til alkoholafvænning.

For rådgivning om Alkoholafvænning - alkohol afvænning:

Tlf.70261224

Link: http://www.mollen.dk/indholdsider/mollen-alkoholafvaenning

 

Nyt gen viser hvorfor du bliver hurtigt fuld - Anonyme alkoholikere og Minnesota modellen

Email Udskriv

Nyt gen viser hvorfor du bliver hurtigt fuld - Anonyme alkoholikere og Minnesota modellen 

Forsamtale_stue-WEB

 

Forskere har fundet et gen, der giver en hurtig brandert og beskytter mod alkoholisme.

At blive fuld efter to glas vin, man drikker til middagen på restauranten, kan være utroligt pinligt. Men forskning viser at det har sine fordele, da folk som føler sig berusede efter få genstande, er mindre tilbøjelige til at blive alkoholikere og ende i alkoholbehandling.

Forskere fra University of North Carolina har fundet et gen, som de kalder CYP2E1. Genet går ind og beskytter imod alkoholisme, og ifølge forskerholdet er 10-20 pct. af os i besiddelse af det. Dette oplyser BBC.

Opdagelsen giver mulighed for at skabe et CYP2E1-lignende middel. Dette middel vil kunne gøre folk mere følsomme over for alkohol. Dette er ikke tænkt som mulighed for at folk skal kunne drikke sig billigt og hurtigt fulde, men for at mindske lysten til alkohol.

Undersøgelse af 200 søskendepar

"Der er stadig lang vej til sådan et middel, men genet, vi har fundet, fortæller os meget om, hvilken effekt alkohol har på hjernen" siger den ledende forsker, professor Kirk Wilhelmsen, til BBC.

Forskerne undersøgte omkring 200 søskendepar, som alle havde en forælder som var alkoholiker. Forsøgspersonerne havde ikke selv et alkoholproblem.

De gav forsøgspersonerne 3 forskellige alkoholiske drikke, og med jævne mellemrum blev de spurgt, hvordan de havde det. Altså om de følte sig berusede, ædru, søvnige eller vågne.

Forskerne sammenlignede derefter resultaterne med resultaterne af forsøgspersonernes gen-prøver, skiver BBC.

Her fremgik det tydeligt, at genet CYP2E1 har stor betydning for, hvorfor nogle personer bliver hurtigere fulde end andre.

Alkoholisme har flere forskellige årsager

Kirk Wilhelmsen udtaler at der skal forskes meget mere i resultaterne, hvis der skal findes en kur mod alkoholisme og mindske danskernes behov for alkoholbehandling.  

"Alkoholisme er en en meget kompleks sygdom, og der kan være mange årsager til, at folk drikker for meget. Dette er måske kun en af dem" siger Kirk Wilhelmsen.

Don Shenker bakker op om Kirk Wilhelmsens udtalelse. Han arbejder for den britiske organisation "Alcohol Concern". Han mener, at de fleste tilfælde af alkoholmisbrug bunder i sociale og psykiske problemer.

 

Anonyme alkoholikere og Minnesota modellen

Der findes mange forskellige former for alkoholbehandling verden over. Men Minnesota modellen er den behandlingsform der er mest udbred. Minnesota modellen har nogle rigtig gode resultater, og undersøgelser viser at langt de fleste forbliver ædru. Minnesota modellen bygger på AAs (Anonyme alkoholikere) 12 trinsprogram. En vigtig del af Minnesota modellens behandlingsform er at alle behandlere er ædru alkoholikere. Minnesota modellen og anonyme alkoholikere ser alkoholisme som en kronisk sygdom – en alkoholiker kan aldrig drikke eller tage stemningsændrende stoffer igen. For at gøre hverdag overskuelig for den afhængige har anonyme alkoholikere et ordsprog de bruger meget ”Jeg tager en dag af gangen”. Dette gør det nemmere at forblive ædru, da et helt liv uden alkohol kan være meget uoverskueligt, men 24 timer af gangen er til at overkomme.

 

For rådgivning om Minnesota modellen og Anonyme alkoholikere:

Tlf.70261224

Link: http://asp.o-n-l-i-n-e.dk/website/venstrestillet/index.asp?UserName=mollen

 

Albertslund , Allerød, Allingåbro , Ballerup , Birkerød , Bjergsted , Bogense , Bramsnæs , Brøndby Dianalund , Dragør ,  Esbjerg , Faaborg ,Fakse , Farum , Fredensborg-Humlebæk , Fredericia , Frederiksberg , Frederiksborg , Frederikssund , Frederiksværk , Fuglebjerg , Gentofte , Givskud , Gladsaxe , Glostrup , Greve , Græsted-Gilleleje , Gørlev  , Haderslev , Haslev , Helsinge , Helsingør , Herlev , Herning  ,Hillerød , Hjørring , Holbæk , Hornbæk , Horsens  , Hundested , Hvalsø , Hvidovre , Høje-Taastrup , Høng , Hørsholm , Ikast ,  Ishøj ,  Jyderup , Jægerspris , Kalundborg,  ,Korsør , København ,  Køge , Langebæk , Ledøje-Smørum , Lejre  , Liseleje ,  Lyngby-Taarbæk ,  ,  Nakskov , Næstved , Odense , Præstø , Ramsø , Ribe , Ringsted , Roskilde ,  Rødovre , Rønnede , Rørvig , Skibby , Skælskør , Skævinge , Slagelse , Slangerup , Solrød , Sorø ,  Stege ,  Stenlille , Stenløse , Stevns , Svinninge , Søllerød , Tisvilde , Tølløse , Tårnby , Vallensbæk , Vangede , Vanløse , Varde, , Vordingborg , , Værløse , Ølstykke , Åbenrå , Ålborg , Århus, Århus C, København C København N

 

Oplysning om alkohol og misbrug
http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Alkohol/Anbefalinger.aspx
http://www.alkohol.dk/
http://www.altomalkohol.dk/
http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Alkohol.aspx
http://www.sst.dk/publ/Publ2000/rus_bio/Rusmidlernes_biologi-3.htm
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkoholmisbrug.htm
http://www.netpsykiater.dk/Htmsgd/Alkoholmisbrug.htm

 

Forsker siger: "øl er farligere end heroin" Alkoholbehandling København tlf.70 26 12 24

Email Udskriv

Forsker siger: ”øl er farligere end heroin”

Alkoholbehandling København tlf.70 26 12 24

Frdig_banner_mllen_ny_side_top_banner

 En ny, kontroversiel undersøgelse viser, at alkohol er langt mere farligt end både crack og heroin.

 

Den britiske forsker David Nutt, der netop har offentliggjort en undersøgelse i det respekterede tidsskifte "Lancet" mener at det er farligere at drikke end fyraftensøl end at skyde heroin ind i blodårerne. Han sammenligner skadevirkningerne af forskellige vanedannende stoffer, og har både undersøgt, hvor dødelige og skadelige de enkelte stoffer er, og hvilken effekt de har på eksempelvis sociale forhold til venner og familie.

På en skala fra 0 til 100:

 1. Alkohol - 72 point
 2. Kokain - 55 point
 3. Crack - 54 point

The Misuse of Drugs Act (den britiske narkotikalovgivning, red.) har passeret sidste salgsdato, og derfor skal den laves om” siger David Nutt til den britiske avis The Guardian.

 

Ændrer vores holdning til stoffer

Tobaksrygning ryger ifølge den nye undersøgelse ind på plads nr. 6, mens anabolske steroider og LSD befinder sig på plads nr. 8 og 9.

David Nutt, der har lavet undersøgelsen sammen med række forskere fra The Independent Scientific Committee on Drugs, mener derfor, at man skal ændre den måde, man helt fundamentalt opfatter vanedannende stoffer på.

Vores resultater understøtter de undersøgelser, der tidligere er blevet udført i Storbritannien og Holland. De bekræfter, at den nuværende narkotika-klassificeringssystem har meget lidt forbindelse til stoffernes beviselige skader” skriver han i undersøgelsen.

 

David Nutt

David Nutt er dog ikke helt ukontroversiel i Storbritannien. Tilbage i 2007 lavede han en tilsvarende undersøgelse, hvor han også den gang kunne konkludere, at alkohol og tobak var langt mere farlige end eksempelvis cannabis og LSD.

Han blev sidste år fyret af den daværende indenrigsminister, Labour-politikeren Alan Johnson, fordi han blev ved med at sætte spørgsmålstegn ved Storbritannien nuværende inddeling af stoffer. Dengang argumenterende han blandt mange andre ting for, at ecstasy stort set var langt mindre skadeligt end man tidligere antaget.

 

Alkoholbehandling København

Det går mere og mere op for verdens forskere hvor farligt alkohol er. Og alkoholisme er en udbred sygdom over hele verden. Alt for få kommer i alkoholbehandling, og alt for ofte ser man folk dø af deres alkoholmisbrug. Der er langt fra nok fokus på området alkoholisme og det er en af grundene til at så mange ender i et alkoholmisbrug. Alkoholbehandling København bruger minnesotametoden i deres alkoholbehandling. Minnesotamodellen har nogle af de bedste resultater i verden.

Hvis du gerne vil vide mere om Alkoholbehandling København:

Tlf.70 26 12 24

Link:  http://alkoholbehandling-københavn.dk/

 

Der findes alkoholbehandling over hele landet:

København , Albertslund , Allerød, Allingåbro , Ballerup , Birkerød , Bjergsted , Bogense , Bramsnæs , Brøndby Dianalund , Dragør ,  Esbjerg , Faaborg ,Fakse , Farum , Fredensborg-Humlebæk , Fredericia , Frederiksberg , Frederiksborg , Frederikssund , Frederiksværk , Gentofte , Givskud , Gladsaxe , Glostrup , Greve , Græsted-Gilleleje , Gørlev  , Haderslev , Haslev , Helsinge , Helsingør , Herlev , Herning  ,Hillerød , Hjørring , Holbæk , Hornbæk , Horsens  , Hundested , Hvalsø , Hvidovre , Høje-Taastrup , Høng , Hørsholm , Ikast ,  Ishøj ,  Jyderup , Jægerspris , Kalundborg,  ,Korsør , København ,  Køge , Lejre  , Liseleje ,  Lyngby-Taarbæk ,  ,  Nakskov , Næstved , Odense , Præstø , Ramsø , Ribe , Ringsted , Roskilde ,  Rødovre , Rønnede , Rørvig , Skibby , Skælskør , Skævinge , Slagelse , Slangerup , Solrød , Sorø ,  Stege ,  Stenlille , Stenløse , Tølløse , Tårnby , Vallensbæk , Vangede , Vanløse , Varde, , Vordingborg , , Værløse , Ølstykke , Åbenrå , Ålborg , Århus, Århus C, København C København N , Sjælland, Fyn og Jylland

 

 

Fakta om alkohol
http://dagenssundhed.dk/index.php/Alkohol/Hvad-er-sandt-og-hvad-er-skroener-om-alkohol.html
http://www.laenken.dk/fakta_om_alkohol.6
http://www.altomalkohol.dk/Topnavigation/Fakta_om_alkohol.aspx
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkohol.htm
http://www.scumdoctor.com/Danish/first-aid/alcohol-poisoning/Facts-About-Alcohol-Poisoning.html
http://iform.dk/kost/kost-og-sundhed/fup-eller-fakta-om-alkohol

 


Side 6 ud af 40