Alkoholbehandlingscenter

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Intervention – Ultimatum – UltimatumTV2

Email Udskriv

Intervention – UltimatumUltimatumTV2

For rådgivning ring til Møllen på tlf.70 26 12 2434684_144890735521422_126732220670607_438886_154758_n1


Se også TV2 s udsendelse UltimatumTV2 som sendes 24/2-11 på TV2

hvordan overbeviser man en alkoholiker om, at gå i behandling?

Ofte er man nødt til at overbevise en alkoholiker om, at behandling er en nødvendighed. Familien er hårdt ramt af alkoholikerens misbrug, men alkoholikeren mener ikke selv at han/hun har et problem. Andre gange griber arbejdspladsen ind og stiller alkoholikeren et ulitmatum om at gå i behandling, ellers er alternativet afskedigelse.


I sådanne situationer, kan en intervention være vejen til alkoholbehandling. En intervention er en motivation og et ultimatum, hvis formål det er, at få standset alkoholikerens misbrug. Det er meget vigtigt at hele processen foregår med værdighed og at ingen taber ansigt. Det er derfor vigtigt at en specialuddannet behandler planlægger og deltager i selve interventionen og er med til at stille alkoholikeren et ultimatum.


Enkelte større firmaer har egne specieluddannede medarbejdere, men i de fleste tilfælde foretages interventionen med hjælp af terapeuter fra et behandlingscenter.


Deltagerne i interventionen, pårørende og/eller kollegaer, har på forhånd aftalt sted og tidspunkt for interventionen, samt hvad der skal ske, hvornår og hvilket ultimatum der skal stilles. Dette er forgået uden alkoholikeren ved noget. Målet med interventionen er, at få alkoholikeren i behandling.


Oftest ender en intervention med, at alkoholikeren køres direkte i behandling, efter der er blevet stillet ham/hende et ultimatum. Man pakker på forhånd en kuffert med de nødvendige ting (hvis der er tale om døgnbehandling). Dette er vigtigt da alkoholikeren har en lang række undskyldninger for ikke at tage i behandling på stedet. Derfor er det en nødvendighed at man har taget højde for alle situationer (f.eks. pasning af hunde/katte) Det er vigtigt at alkoholikeren kommer i behandling, netop når han er motiveret og der er stillet et ultimatum.

Familien er ofte bange


Familien er ofte bange for at foretage en intervention og stille et ultimatum. Nervøs for alkoholikerens reaktion, fordi man er gået bag ryggen på ham. Ofte føler alkoholikeren selv interventionen som en befrielse. "Katten" er endelig sluppet ud af sækken, og der er endda en løsning lige for fødderne af ham.

For rådgivning på Møllen om intervention og ultimatum ring tlf.70 26 12 24

Se også TV2 s udsendelse UltimatumTV2 som sendes 24/2-11 på TV2


Vejen ud af et misbrug kan ofte virke uoverskuelig – både for misbrugeren og for de pårørende – og derfor har Allis’ voksne børn kontaktet UltimatumTV2, for sammen med en professionel behandler at hjælpe deres mor. Allis’ børn tror nemlig på, at de kan få deres mor tilbage, så hun kan være der for dem og for deres børn, og derfor vil de stille hende et ultimatum om at gå i behandling eller langsomt sige farvel til et liv med den nærmeste familie.


Link til TV2ultimatumTV2TV2 klar med nyt ”Ultimatum”:
http://omtv2.tv2.dk/index.php?id=4958


Lene skrev nedenstående brev til sin far. Tidligere på dagen havde hun havde været med til en intervention, hvor de gav hendes far et ultimatum, hvor han endte med at tage i behandling.


Kære Far!


Jeg bliver nødt til at skrive til dig, for du er i mine tanker hele tiden.


Jeg tænker på, om du har det godt, for du så meget chokeret ud i dag, mere end jeg havde regnet med. Jeg har aldrig set dig sådan før.


Det har været svært at gå op og ned af dig, og vide, at snart kom dagen, hvor du skulle tage dit livs største beslutning.
Far, jeg elsker dig overalt på jorden, og jeg ønsker for dig, at du vælger at leve dit liv fuldt ud, i stedet for at slumre det væk i en alkoholdøs.


Tro mig, det er hårdt for en datter, at vide at hendes far hellere vil leve et liv med flasken i hånden, end et liv med sin datter i hånden.


Jeg har brug for dig far, og det har jeg altid haft. Men nogle gange, har det været som at bo sammen med et spøgelse, fordi du kun har været der glimtvis.


Men det er aldrig for sent at du kommer tilbage, for jeg savner dig helt vildt, og uanset hvor grimme ting jeg har sagt til dig, så vil du altid være min far.


Jeg elsker din humor og dit rolige gemyt.


Jeg elsker når du trøster mig, når jeg er ked af det, og du kommer med nogle gode klare råd. Det er noget, jeg kun får hos dig. Hos mor er det noget andet, vi kan snakke i timevis, uden at jeg egentlig får nogle råd med på vejen. Hun lægger mere øre til. Men du spørger om noget konkret, og giver mig et konkret råd, jeg kan bruge til noget. Det savner jeg. Dine gode råd.


Desværre er der ikke nok af dem, og tit, når jeg har brug for dig allermest, så er du snaldret og uklar at høre på, og til sidst må jeg gå ind til mor i stedet.


Jeg håber, at du ved, at det ikke har noget at gøre med, at jeg bedst kan lide mor. Jeg elsker jer begge to lige højt; men på hver sin måde. Og jeg kan ikke undvære dig! Jeg har brug for dig.


Bare du ikke drak dig så fuld hele tiden, så ville du måske også lægge mærke til det.


Hvorfor skal du drikke? Du bliver en fremmed mand, som jeg ikke har lyst til at snakke med. Man kan ikke bruge dig til noget, når du er fuld.


Hvor er min far?


Hvorfor gemmer du dig, når jeg har allermest brug for dig.


Jeg elsker dig jo, og du har ikke noget at skamme dig over. Du er rar og sjov og klog ... og du er min far ...
Og jeg savner dig


Kærligst, din datter


Lene


ps: Jeg håber du vil se mig igen, selvom du måske er sur på mig lige nu. Men jeg håber du en dag vil forstå ...

(Brevet er en kopi fra www.soberspace.dk)

Rådgivning om alkoholbehandling og Ultimatum:

Tlf.70 26 12 24
Link:

http://www.mollen.dk/motivation-for-du-gor-noget-se-her

http://alkohol-afvænning.dk/motivation-af-alkoholikeren

Link: Alkoholmisbrug
http://da.wikipedia.org/wiki/Alkohol
http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Kemi/Organisk_kemi_og_stoftyper/Alkohol
http://www.netstof.dk/ordforklaring.asp?AjrDcmntId=26 om alkohol
http://dagenssundhed.dk/index.php/Alkohol/Hvad-er-sandt-og-hvad-er-skroener-om-alkohol.html
http://www.laenken.dk/fakta_om_alkohol.6
http://www.altomalkohol.dk/Topnavigation/Fakta_om_alkohol.aspx
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkohol.htm
http://www.scumdoctor.com/Danish/first-aid/alcohol-poisoning/Facts-About-Alcohol-Poisoning.html
http://iform.dk/kost/kost-og-sundhed/fup-eller-fakta-om-alkohol

 

Fakta om alkohol
http://dagenssundhed.dk/index.php/Alkohol/Hvad-er-sandt-og-hvad-er-skroener-om-alkohol.html
http://www.laenken.dk/fakta_om_alkohol.6
http://www.altomalkohol.dk/Topnavigation/Fakta_om_alkohol.aspx
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkohol.htm
http://www.scumdoctor.com/Danish/first-aid/alcohol-poisoning/Facts-About-Alcohol-Poisoning.html
http://iform.dk/kost/kost-og-sundhed/fup-eller-fakta-om-alkohol

 

 

En Alkoholiker skal have et ultimatum!

Email Udskriv

En Alkoholiker skal have et ultimatum!Nyt_billed_siden_alkoholrdgivningen_og_behandlingscenteret

Som pårørende er det næsten en uoverskuelig opgave at motivere alkoholikeren for behandling. De pårørende gør mange forsøg, men ofte opnås kun løfter eller halvhjertede forsøg fra alkoholikeren. Tv2 sender en udsendelse torsdag d 24/02-2011 om ultimatum og motivation af en alkoholiker.

Tv2ultimatum

Ultimatum er en udsendelse om det at motivere en alkoholiker til at komme i behandling. Allis er alkoholiker og mor til fire. Da Allis’ børn var helt små, var hun en omsorgsfuld mor, der opdragede sine børn i den kristne tro med masser af musik og kærlighed. I dag har alle fire børn mistet troen på Allis som både mor og mormor. Allis’ liv er nemlig vendt 180 grader, og alkoholen er blevet vigtigere end børnene. Nu vil børnene stille hende et ultimatum.

Motivation af alkoholiker

Mange prøver at overtale alkoholikeren til at gå i behandling, men kun meget få har held med at motivere alkoholikere på egen hånd. Frustrationen breder sig og håbløsheden sniger sig ind i familien. Alkoholikeren bliver afkrævet løfter om ikke at drikke mere eller at nedsætte misbruget. Man mister modet og bruger skrønen om at han/hun skal jo selv være motiveret. Men faktisk er denne skrøne med til at slå mange alkoholikere ihjel, fordi det afholder familien og alkoholikeren fra at få hjælp, det er derfor altafgørende at man stiller alkoholikeren et ultimatum. Drikkeriet fortsætter ofte i det skjulte. De pårørende samler beviser i form af flasker og eksempler på svigt. Alt sammen hjælper det ikke og man opgiver, hvorefter familien langsomt opløses.

Opbygning af motivation

For at opnå varig motivation må alkoholikeren stilleset ultimatum. Et samspil mellem familie, venner og behandlingscenter er særdeles effektivt.

Løfter som; "jeg vil gøre alt for dig, hvis du holder op med at drikke" virker ikke, alkoholikeren har en sygelig trang, og kan ikke lokkes. Det har større effekt at fremsætte løfter om afsløring af alkoholikerens misbrug.

Trusler som: ”vi bliver skilt”, ”du mister arbejdet”, ”vi anmelder dig for spritkørsel” eller ”du får ikke dine børn at se” vil straks give en reaktion hos alkoholikeren.

Professionel hjælp

Det er vigtigt at få den rette rådgivning og vejleding inden man stiller alkoholikeren et ultimatum. For at motivere rigtigt er der nogle ord som ikke må bruges, og vendinger som skal bruges.

Ofte er beslutsomhed, kombineret med de rette ord og nogle fysiske handlinger, tilstrækkelig til at bringe alkoholikeren i behandling. Hvad der skal gøres i den konkrete situation, er afhængigt af de faktiske forhold, og de er derfor individuelle. Rådgivning før du gør noget er meget vigtigt.

For rådgivning og motivation og ultimatum ring tlf.70261224

Man kan altid henvende sig helt anonymt. Rådgivning og grundig orientering om mulighederne for behandling samt hvilke metoder, der er bedst at bruge for at motivere netop din pårørende til at gå i behandling, er altafgørende for det endelige resultat.

En løsning kan også være en intervention, hvor en af behandler kommer ud til jer, og hjælper med at motivere alkoholikeren. En intervention er en meget sikker metode, når der er de nødvendige personer tilstede. Til dato er 94 % af interventioner lykkedes på behandlingscenteret Møllen.

Du skal give alkoholikeren et ultimatum, han/hun ikke kan afslå. Konsekvenserne ved at fortsætte drikkeriet skal være kontante og håndgribelige. Du må ikke komme med tomme trusler eller løfter om gode ting som alkoholikeren få hvis han/hun holder op med at drikke.

Advarsel

•Du må aldrig give en alkoholiker et valg.

•Du må aldrig gå på kompromis med din beslutning.

•Du må aldrig true med noget du ikke kan/vil holde.

•Du må ikke lytte til alkoholikerens manipulationer såsom: ”Så kan jeg tage livet af mig”, ”så ser i mig aldrig mere”, alkoholikeren fælder krokodille tårer eller ”elsker i mig ikke mere”.

•Du må aldrig nogensinde lave en intervention, uden at der er en professionel og erfaren person med som også har terapeutisk baggrund. Ring til Møllen og spørg hvad en intervention er.

At holde op - Det er ikke svært for en alkoholiker at holde op med at drikke. Problemet ligger i at lade være med at starte drikkeriet igen. Det er derfor er det nytteløst, at tale om at holde op med at drikke.

Det eneste du ikke må gøre er: Ingenting!

Fakta om alkohol
http://dagenssundhed.dk/index.php/Alkohol/Hvad-er-sandt-og-hvad-er-skroener-om-alkohol.html
http://www.laenken.dk/fakta_om_alkohol.6
http://www.altomalkohol.dk/Topnavigation/Fakta_om_alkohol.aspx
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkohol.htm
http://www.scumdoctor.com/Danish/first-aid/alcohol-poisoning/Facts-About-Alcohol-Poisoning.html
http://iform.dk/kost/kost-og-sundhed/fup-eller-fakta-om-alkohol

om alkohol og misbrug
http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Alkohol/Anbefalinger.aspx
http://www.alkohol.dk/
http://www.altomalkohol.dk/
http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Alkohol.aspx
http://www.sst.dk/publ/Publ2000/rus_bio/Rusmidlernes_biologi-3.htm
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkoholmisbrug.htm
http://www.netpsykiater.dk/Htmsgd/Alkoholmisbrug.htm

 

Ni millioner europæiske børn vokser op i alkoholfamilier - Alkoholbehandling Tlf.70261224

Email Udskriv

Ni millioner europæiske børn vokser op i alkoholfamilier - Alkoholbehandling Tlf.70261224Nyt_billed_siden_alkoholrdgivningen_og_behandlingscenteret

Marianne Kargaard, redaktør.

Europæiske organisationer ønsker fokus på passiv drikning og de skader, det påfører børn. De foreslår nu en europæisk kampagne-uge

Millioner af europæiske børn bliver udsat for omsorgssvigt eller vold på grund af forældrene alkoholforbrug

Omkring ni millioner børn i EU er berørte af, at deres forældre drikker for meget. Mange af disse børn vokser op med lavt selvværd og omsorgssvigt. De er i deres barndom ofte vidner til eller ofre for vold på grund af forældrenes drikkeri - og det anslås, at alkohol er årsagen til 16 % af alle sager med misbrug og omsorgssvigt.

Tallene stammer fra 'Alcohol in Europe', og de er baggrunden for, at den europæiske ngo, Active, sætter gang i en kampagne, som skal sætte fokus på den pris, børnene betaler i familier, hvor alkohol sætter dagsordenen.

Actives initiativ støttes af Eurocare, som er talerør for en række private europæiske organisationer på området. Generalsekretær Mariann Skar fra Eurocare (European Alcohol Policy Alliance) siger blandt andet:

 - Jeg håber, at Active og dets medlemmer får held til at skabe opmærksomhed og bryde det tabu, der er omkring alkoholmisbrug - og at andre organisationer rundt om i Europa vil følge trop, så det kan føre til skabelsen af en 'Europæisk Uge med opmærksomhed på børn af alkoholafhængige forældre'. Vi bør alle reflektere over vores alkoholforbrug og overveje, om det har negativ indflydelse på vores omgivelser.

Rapporten Alcohol in Europe blev skrevet af P. Andersson og B. Baumberg og publiceret i 2006. London, Institute of Alcohol Studies

Kopi hope.dk

 

Alkoholbehandling

Det er alt for få alkoholikere i Danmark der kommer i den rette alkoholbehandling for deres misbrug. Alt for mange ender på antabus, som ikke er en egentlig alkoholbehandling. Antabus har kun en fysisk virkning. I den rette alkoholbehandling skal der tages fat på de problemer som er grunden til alkoholmisbruget. Ellers ender man bare med et tilbagefald. Minnesotamodellen er den alkoholbehandling med de bedste resultater. Langt de fleste forbliver ædru resten af deres liv. En vigtig del af Minnesotamodellen er Anonyme Alkoholikere, også kendt som AA.

For rådgivning om Alkoholbehandling:

Tlf.70261224

Link:   http://www.mollen.dk/

 

Fakta om alkohol
http://dagenssundhed.dk/index.php/Alkohol/Hvad-er-sandt-og-hvad-er-skroener-om-alkohol.html
http://www.laenken.dk/fakta_om_alkohol.6
http://www.altomalkohol.dk/Topnavigation/Fakta_om_alkohol.aspx
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkohol.htm
http://www.scumdoctor.com/Danish/first-aid/alcohol-poisoning/Facts-About-Alcohol-Poisoning.html
http://iform.dk/kost/kost-og-sundhed/fup-eller-fakta-om-alkohol

http://hsfo.dk/hedensted/hf109731/hjemloese-faar-seng-paa-hoejloekke

http://www.radiohorsens.dk/?artikel=110085

http://ekstrabladet.dk/kup/dinepenge/article1637109.ece

 

Der findes alkoholbehandling over hele landet:

Albertslund , Allerød, Allingåbro , Ballerup , Birkerød , Bjergsted , Bogense , Bramsnæs , Brøndby Dianalund , Dragør ,  Esbjerg , Faaborg ,Fakse , Farum , Fredensborg-Humlebæk , Fredericia , Frederiksberg , Frederiksborg , Frederikssund , Frederiksværk , Fuglebjerg , Gentofte , Givskud , Gladsaxe , Glostrup , Greve , Græsted-Gilleleje , Gørlev  , Haderslev , Haslev , Helsinge , Helsingør , Herlev , Herning  ,Hillerød , Hjørring , Holbæk , Hornbæk , Horsens  , Hundested , Hvalsø , Hvidovre , Høje-Taastrup , Høng , Hørsholm , Ikast ,  Ishøj ,  Jyderup , Jægerspris , Kalundborg,  ,Korsør , København ,  Køge , Langebæk , Ledøje-Smørum , Lejre  , Liseleje ,  Lyngby-Taarbæk ,  ,  Nakskov , Næstved , Odense , Præstø , Ramsø , Ribe , Ringsted , Roskilde ,  Rødovre , Rønnede , Rørvig , Skibby , Skælskør , Skævinge , Slagelse , Slangerup , Solrød , Sorø ,  Stege ,  Stenlille , Stenløse , Stevns , Svinninge , Søllerød , Tisvilde , Tølløse , Tårnby , Vallensbæk , Vangede , Vanløse , Varde, , Vordingborg , , Værløse , Ølstykke , Åbenrå , Ålborg , Århus, Århus C, København C København N , Sjælland, Fyn og Jylland

 


Side 5 ud af 40